Het Warmste Pand ligt in K in Kortrijk

© TV
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Als aanloop naar de Warmste Week zijn de deuren van het Warmste Pand in K in Kortrijk open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Allerlei activiteiten moeten centen in het laatje brengen voor vijf goede doelen.

Blikvangers in het Warmste Pand zijn de fototentoonstelling ‘Warriors Against Cancer’, de Photobooth van OhLaLa Lingerie waarbij aandacht wordt gevraagd voor borstkanker, een winterbar, een popcornwagentje en de pop-up tattooshop Ohlala van Lot Decock. Zij doet elk jaar een actie voor Think-Pink. “Iedereen die wil kan een verwijderbare tattoo laten zetten in de vorm van een strikje. Dat staat symbool voor de strijd tegen borstkanker“, aldus Lot. Zij gaf het goede voorbeeld en liet een ‘tettoo’ zetten door Cindy Frey die de shop opende.

Lot Decock van Ohlala kreeg de eerste tattoo van Cindy Frey.
Lot Decock van Ohlala kreeg de eerste tattoo van Cindy Frey.© TV

Voor elke foto van een geplaatste ‘tettoo’ schenkt Ohlala 5 euro aanThink-Pink. Wie deelneemt maakt kans op een jaar gratis lingerie. Lingerie Ohlala is een lingeriezaak in Lendelede. “Boven de zaak is er een aparte sfeervolle winkel voor dames met en na borstkanker, een unicum in België. De mensen vinden er privacy. Niemand hoeft te weten dat die mensen in behandeling zijn voor borstkanker”, aldus Lot.

In het Warmste Pand zijn ook ovenwanten te koop voor 5 euro. De goede doelen die Het Warmste Pand steunt zijn Warriors Against Cancer, de Engelenhoeve, Licht en Liefde, Het Ventiel en Hippo Leiedal. Verdere activiteiten in Het Warmste Pand zijn snoeptaarten bakken op 7 december, een knutselnamiddag om een eigen Kerstmanmasker te maken op 11 december en de Ironing Men, waar mannen zoals onder meer KVK spelers de strijk doen, op 14 december. Op 18 december leest de Kerstman zelf de mooiste verhalen voor.

(Peter Van Herzeele/foto’s TVK)