Het Visserijblad rolde eenmalig weer van de persen

De initiatiefnemers van de eenmalige editie van Het Visserijblad v.l.n.r. Oud-hoofdredacteur Flor Vandekerckhove, eindredacteur Filip De Bodt en vormgever en fotograaf Jo Clauwaert. © ML
Redactie KW

vzwClimaxi pakt uit met een eenmalige publicatie van het Visserijblad.

Met de twee dvd-films Fish Run en Fish Run 2 schetste vzwClimaxi eerder al de huidige Vlaamse visserijproblematiek. Deze keer koos Climaxi als beweging voor Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid voor een eenmalige uitgave van het Visserijblad dat in 2013 na meer dan 80 jaar ophield te bestaan, maar tot een mogelijke overname toch zijn titel bleef behouden.

In dit exclusieve nummer lezen we o.a. over het einde van de Pangaius in Zeebrugge, een interview met burgemeester Johan Vande Lanotte, een bijdrage over duurzame vislabels, de klimaatopwarming, het relaas van Simenons roman Vlucht uit Oostende: fictie of realiteit? en de mogelijke heropstart van een ferrylijn Oostende-Engeland.

(ML)

Het Visserijblad is op 1700 exemplaren gedrukt en wordt gratis verspreid. Te bestellen op filip@climaxi.be of via telefoonnummer 053 62 64 36.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.