Het Ventiel vzw reikt awards uit aan stad Harelbeke en Zorgbedrijf Harelbeke

V.l.n.r.: Alain Top, Gudrun Callewaert, Patrick De Jaegere, Lynn Callewaert. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De vzw Het Ventiel, die zich inzet voor jongdementie, overhandigde hun allereerste award ‘Warm hart voor mensen met (jong)dementie’, aan de Harelbeekse burgemeester Alain Top en Lynn Callewaert, voorzitter van de Raad van bestuur Zorgbedrijf Harelbeke.

Gudrun Callewaert is de oprichtster van Het Ventiel, een vereniging voor buddywerking voor mensen met jongdementie. “Met deze award ‘Warm hart voor mensen met (jong)dementie’ willen we met Het Ventiel de appreciatie tonen aan plekken waar we ons welkom voelen, waar onze mensen geapprecieerd worden, waar ze als mens gezien en behandeld worden”, zegt Gudrun. “Dit gaat vaak om kleine dingen, gewoon dat warme hart, dat goed gevoel. Dat ze denken ‘hier kom ik terug’.”

Het Ventiel vzw reikt awards uit aan stad Harelbeke en Zorgbedrijf Harelbeke
© LOO

Deze appreciatie gaat naar destad Harelbeke en naar Zorgbedrijf Harelbeke. “Harelbeke dat niet enkel op papier ‘dementievriendelijk’ wil zijn maar het gewoon doet, elke dag opnieuw. Stad Harelbeke zorgt niet alleen voor logistieke ondersteuning, maar je voelt gewoon het warme hart. Burgemeester, schepenen en raadsleden trekken hun remmen dicht als ze de rode shirts van Het Ventiel ergens opmerken, springen eens binnen in het kunstatelier en schrikken niet op als iemand van onze deelnemers hen spontaan een knuffel geeft”, vertelt Gudrun.

Daarnaast gaat de appreciatie ook naarZorgbedrijf Harelbeke. “Specifiek De Rijstpekker in Hulste, een plek waar we ons welkom voelen. Regelmatig gaan activiteiten van Het Ventiel door in dorpshuis De Rijstpekker, een van de drie lokale dienstencentra van het Zorgbedrijf. Onze mensen voelen zich daar thuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier