Het team van politiezone Westkust wint de achtste editie van het schutterstreffen Franco-Belge

Op de foto herkennen we Joachim Coopman (2), Dimitri Vandepoele (1), Arnaud Migliorini (3) met korpschef Nicholas Paelinck. © IV
Redactie KW

Op 25 oktober 2022 vond het jaarlijks schutterstreffen Franco-Belge plaats. Er namen tien ploegen deel aan het schiettornooi: Politiezone Westkust, Port de Dunkerque, Police Nationale, Gendarmerie Nationale, Police Municipale en vijf VIP ploegen. De ploeg van Politiezone Westkust nam de felbegeerde trofee mee naar huis.

Er werden in totaal drie schietproeven voorzien en er werd geschoten met twee verschillende wapens. Zo kregen de deelnemers de gelegenheid om met een minder bekend wapen te vuren. Tegelijk was de schietproef een training tussen de verschillende politiediensten die al jarenlang nauw samenwerken.

De ploegen konden maximaal 1.000 punten behalen. De ploeg van Politiezone Westkust won deze editie met een totaal van 748 punten. De ploeg bestond uit Dimitri Vandepoele, Cedric Rosseel, Joachim Coopman en Jelle Decorte. Op de tweede plaats kwam de ploeg mandatarissen met 719 punten, gevolgd door Gendarmerie Nationale met 642 punten. Vierde werd het VVIP-Team (580 punten) onder leiding van korpschef Nicholas Paelinck, gevolgd door Police Municipale (524 punten), Police Nationale (512 punten), VIP team (491 punten), Jagers (486 punten) en Port de Dunkerque (432 punten). Het Team Ladies eindigde als laatste met 352 punten.

Individueel was de eerste plaats voor Dimitri Vandepoele (220 punten) van PZ Westkust. Hij haalde het voor Joachim Coopman (204 punten) van PZ Westkust en Arnaud Migliorini (201 punten) van de mandatarissen.

Het tornooi vond plaats in de schietstand van de Nieuwpoortse Wapensportkring, onder het Koning Albert I monument. De Westkust Shooting Club zorgde voor de logistieke ondersteuning. (PG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.