Het succesverhaal van Annelies Valepyn en Virgil Ergo: van muziekevents naar FitCoach

Annelies Valepyn en Virgil Ergo van Fitstudio. (foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Niels Destadsbader, Camille Dhont, Filip D’haeze van Swoop, Julie Vermeire en partner Laurins Dursin, voetbalster Tessa Wullaert… ze kennen allemaal de weg naar de FitStudio in Waregem, Desselgem of Deinze, waar ze professionele ondersteuning krijgen van Annelies Valepyn, partner Virgil Ergo en hun coaches.

In een vorig leven was Annelies actief in de muziek- en evenementensector. Momenteel runt ze drie FitStudio’s met 19 personeelsleden en namen ze ook E-Fit Benelux over met 188 E-Fit filialen, waaronder een 75-tal in West-Vlaanderen. Annelies (35) én Virgil (38) zijn kraks geworden op het gebied van sport- en voedingsbegeleiding op maat. Ze wonen boven hun zaak in Desselgem. Zij is afkomstig uit Lovendegem, hij is van Kuurne. Het koppel heeft een tweeling Juliette en Maurice van 15 maanden. Vroeger was de muzieksector haar hoofdberoep, nu is het een bijberoep, want pas om de drie maanden doet ze nog eens de coördinatie van een evenement.

E-fit Benelux

Na haar studies begon Annelies met een zelfstandig bedrijf. Ze organiseerde zelfs de allereerste edities van Festival van de Ambiance in ‘t Kuipke in Gent. Dit event werd haar visitekaartje. Annelies had veel werk, maar ze wilde een gezin stichten en dat lukte niet met weekend- en nachtwerk. Ze wilde ook gezonder gaan leven. Ze leerde Virgil uit Kuurne kennen, die volleybal speelde op hoog niveau in Moorslede en Kuurne. Virgil zette zijn technische functie opzij om samen met Annelies FitCoach op te starten. In 2018 begonnen ze met één zaak in Desselgem, het jaar erna met één in Waregem. Ook Deinze kwam erbij. Nu staan ze eveneens aan het hoofd als nieuwe eigenaars en zaakvoerders van E-Fit Benelux, de groothandel die E-Fit verdeelt en promoot in de volledige Benelux. Die telt 188 zelfstandige vestigingen in ons land. “We sporten met E. M. S. technologie, elektrische spierstimulatie”, verklapt Annelies, die heel wat bekende Vlamingen in haar zaken mag verwelkomen. “Iedereen kan op afspraak komen en dus worden ze met rust gelaten. Voor de prijs hoef je niet thuis te blijven. Eén sessie E-Fit kan al vanaf 19 euro. Twee keer per week 20 minuten langskomen is al voldoende om je fitter te voelen. Bij ons ben je op een half uur binnen en buiten. Kom je tien keren, dan heb je al één kledingmaat minder.”

Lees het volledig interview via kw.be/desselgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier