Het Prinsenhof in Ardooie verkocht en het wordt opnieuw een restaurant

We zien v.l.n.r. Jean-Pierre Gallez, Greta d'Heygens, Jonas Vermeersch van immo Verjon, Mania Mollie en Johan Deprez. © Nele
Redactie KW

Het Prinsenhof stond al geruime tijd te koop, maar daar is nu verandering in gekomen. Mania Mollie en Johan Deprez zijn de nieuwe eigenaars en ze gaan het restaurant verder uitbouwen.

Het Prinsenhof dateert uit het jaar 1766. De bouwkunst brengt dan ook vele karakteristieke eigenschappen naar voor van de 18de eeuwse bouwkunst. Ondanks de vele verbouwingen doorheen de jaren werden deze eigenschappen behouden. In 2010 werd het gebouw door Vlaams minster van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois beschermd omwille van zijn historische en cultureel belang. De vroegere eigenaars Jean-Pierre Gallez (67) en Greta d’Heygens (65) stopten in 2008 met de uitbating van het restaurant en sindsdien stond het gebouw te koop.

Nieuw concept

Het Gullegemse koppel Mania Mollie (47) en Johan Deprez (50) kochten het beschermd erfgoed. “Wij waren al een tijdje op zoek om ergens een horecazaak te starten”, verduidelijkt Mania. “We waren op zoek naar een specifiek pand met een specifiek karakter. Op 15 juli kwamen wij voor het eerst een kijkje nemen in Het Prinsenhof. De eerste indruk was positief en dit gebouw was juist wat wij zochten. Wij zijn dus al geruime tijd bezig met de verkoop en het was geen eenvoudige opdracht. Het gebouw is beschermd en dat maakte het heel moeilijk. Wij willen Het Prinsenhof verder uitbouwen zoals het voorheen was, maar dan wel met een nieuw concept. Wat dat juist betekent, kan ik nu nog niet vertellen. Wij zijn nog volop bezig met de plannen en ideeën uit te werken. We hopen dat we ergens in het voorjaar van 2018 officiëel kunnen openen, maar die datum is moeilijk te bepalen door de geplande werken.”

“Wij gaan met een nieuw concept werken, maar de eigenzinnige bouwkunst blijft behouden”, pikt Johan in. “De voorkant van het gebouw gaan we zeker niet veranderen. Een nieuw laagje verf komt er wel. In het interieur zie je balkenlagen, een vloer in Boomse tegeltjes en een unieke schouw. Die elementen blijven behouden. Momenteel zijn wij op zoek naar oude foto’s of oude beelden die iets met Het Prinsenhof te maken hebben. Die spullen zijn meer dan welkom.”

Opgelucht

“Wij zijn alvast opgelucht dat het gebouw eindelijk verkocht is”, verduidelijkt de vroegere eigenaar Jean-Pierre Gallez. “Wij kunnen nu een nieuwe start in ons leven nemen en zullen moeten verhuizen. Wij blijven in Ardooie wonen. De verkoop was een moeilijk iets, omdat het gebouw beschermd is. Wij wensen de nieuwe eigenaars veel geluk toe en één iets blijf ik verder geloven: de horeca is een heel mooi beroep waar je iets moois kunt mee uitbouwen.”

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.