Het Perron in Ieper stelt coronaproof najaarsprogramma voor

Cultuurcentrum Het Perron in Ieper. (Foto TOGH)
Redactie KW

Door onder andere bepaalde voorstellingen twee keer te programmeren probeert cultuurcentrum Het Perron in Ieper toch zoveel mogelijk cultuurliefhebbers een plaats te geven in de theaterzaal. Met de ‘SeptemberSessies’ zijn er ook voorstellingen aan het Kruitmagazijn.

Bij cultuurcentrum Het Perron in Ieper blijven ze ondanks de beperkingen door corona niet bij de pakken zitten. Op maandag 17 augustus startte Het Perron met de ticketverkoop van een deel van de geplande voorstellingen voor dit najaar. Het nieuwe cultuurseizoen zal er dit jaar alvast wat anders uitzien. “Kleiner, out of the box en in de eigen bubbel”, geeft schepen van Cultuur Valentijn Despeghel aan. “De geldende maatregelen en beperkingen zorgen ervoor dat slechts een beperkt aantal bezoekers de voorstellingen kunnen beleven. Door voorstellingen twee keer te programmeren of de setting wat aan te passen, proberen we zoveel bezoekers als kan een plaats te geven in de theaterzaal.”

Kommil Foo

Ondanks enkele geannuleerde voorstellingen staan er mooie artiesten op het podium van Het Perron. Zo brengt Kommil Foo hun show ‘Oogst’, komt Jan Decleir samen met het Vlaams Radiokoor en I Solisti de voorstelling ‘Landru’ spelen en krijgen Het Perron bezoek van John Ghost, de internationaal bejubelde jazzband rond Jo De Geest.

Daarnaast pakt Het Perron ook uit met de ‘SeptemberSessies’, een reeks concerten en theatervoorstellingen die plaatsvinden aan de voorzijde van het Kruitmagazijn. In september komen onder andere Bert Dockx, Stefaan Degand, Dimitri Leue en Pascale Platel langs in Ieper. Bij slecht weer vindt alles plaats in Het Perron.

Coronaproof

“Het cultuurcentrum gaat verder op zoek naar coronaproof voorstellingen om zo zijn publiek cultuur te blijven aanbieden. Het lijstje van activiteiten zal dus in de komende weken verder worden aangevuld. Op de ticketverkoop van het voorjaar 2021 is het nog even wachten. Een overzicht van de activiteiten is te vinden via www.hetperron.be”, besluit Klaas Kindt van cultuurcentrum Het Perron. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier