Het overlijden van Ann-Laure is het zoveelste verlies voor Mike en Daphné

Daphné en Mike hielden donderdagavond een kort eerbetoon aan hun restaurant ter ere van Ann-Laure. "We gaan haar verschrikkelijk missen", klinkt het bij het koppel. © JRO
Redactie KW

Het overlijden van Ann-Laure Decadt (31) bij de aanslag in New York betekent voor Mike Depreytere (35) en Daphné Naessens (31) opnieuw een slag. Twee weken geleden verloor het gezin ook al hun nicht Canelle De Loddere (22) bij een verkeersongeval. Ann-Laure was de schoonzus van het koppel.

Ann-Laure was op citytrip met haar mama en zussen toen het noodlot afgelopen dinsdag toe sloeg. Ze werd achteraan aangereden op haar fiets. Ze laat twee kindjes en haar man na. Voor Mike en Daphné is het al de zoveelste tegenslag in korte tijd. In april verloor Mike zijn oma aan kanker. Twee weken geleden gebeurde dan het ongeval waarbij Canelle De Loddere het leven liet op amper 22-jarige leeftijd. Met het overlijden van Ann-Laure wordt opnieuw een jong leven uit hun midden weggerukt. “In april kregen we het verschrikkelijke nieuws te horen dat er voor mijn oma geen hoop meer was, korte tijd later stierf ze aan de gevolgen van haar ziekte”, vertelt Mike. “Op dinsdag 10 oktober kregen we ‘s morgens het nieuws dat Canelle, mijn nichtje, overleden was nadat ze met haar wagen van de weg was afgeraakt en op haar dak terecht kwam in de gracht. Wij zijn erg gevoelige mensen en kunnen moeilijk omgaan met dergelijke tegenslagen.”

Waarom moest dat monster net op dat moment die aanslag plegen?

“Toen het nieuws van Ann-Laure ons dinsdag bereikte, stortte onze wereld helemaal in”, pikt Daphné in op het gesprek. “Mijn broer Alexander (de echtgenoot van Ann-Laure, red.) had ons opgebeld om ons het verschrikkelijke nieuws te melden. Twee weken geleden zaten we nog allemaal samen om de verjaardag van hun driejarig zoontje te vieren. Ze waren zo gelukkig. Korte tijd later zou Ann-Laure naar New York vertrekken op citytrip met haar mama en zussen. Daar sloeg het noodlot toe. Ik kan het nog steeds niet geloven. Waarom moest dat monster net op dat moment die aanslag plegen? We kunnen er niet bij dat Ann-Laure het met haar leven moest bekopen. Ze was zo een lieve dame.”

Mexico

Mike en Daphné zijn uitbaters van een restaurant in Oostende. “We hebben sindsdien ons restaurant niet meer open gedaan”, gaat Daphné verder. “We gaan proberen om dit weekend ons restaurant te openen, maar eigenlijk staat mijn hoofd daar helemaal niet naar. Ik wil er nu zoveel mogelijk zijn voor mijn broer, hij komt nu op de eerste plaats. Weet je, Alexander en Ann-Laure kwamen hier geregeld eten. Een tijdje geleden kwamen ze dat doen met de vraag of ik de meter wou worden van hun drie maanden oude zoontje. (huilt) En dan maakt een monster van IS een einde aan het leven van een geweldige mama. Ik heb de belofte gemaakt dat ik er altijd voor hem zou zijn en dat zal ik ook doen. Het doet zo’n pijn. 2017 is beslist ons jaar niet. In principe vertrekken we na een lang werkjaar op reis naar Mexico binnen twee weken. We wilden onze reis afzeggen, maar Alexander zei ons om toch op reis te gaan en daar te rouwen. Het wordt zeker geen plezierreisje, maar we hebben beslist om het toch te doen.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier