Enkele jaren geleden werd Het Lekkere Westen gelanceerd om de gastronomie in de provincie in de verf te zetten. Sindsdien groeide de campagne ieder jaar opnieuw.

Zo doen er dit jaar al 151 chefs mee vanuit verschillende regio's, het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek. Horeca Vlaanderen en Westtoer selecteerden samen de verschillende chefs.

"West-Vlaanderen is meer dan ooit een gastronomische topprovincie. Het Lekkere Westen brengt de culinaire troeven samen die de vier regio's en Brugge te bieden hebben", zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Liefst 21 sterrenrestaurants doen mee aan de campagne. De chefs van Het Lekkere Westen zijn ambassadeurs voor hun regio. Op de website www.hetlekkerewesten.be en in een eigen magazine delen ze hun favoriete adressen en toeristische plekjes uit de streek. Zo hoopt Westtoer toeristen te inspireren om die plaatsen te ontdekken in de provincie.

Maak komende vrijdag kennis met de 151 chefs in het exclusieve magazine 'Het Lekkere Westen', dat je vindt als bijlage bij Krant van West-Vlaanderen!

(BELGA)

Enkele jaren geleden werd Het Lekkere Westen gelanceerd om de gastronomie in de provincie in de verf te zetten. Sindsdien groeide de campagne ieder jaar opnieuw.Zo doen er dit jaar al 151 chefs mee vanuit verschillende regio's, het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek. Horeca Vlaanderen en Westtoer selecteerden samen de verschillende chefs."West-Vlaanderen is meer dan ooit een gastronomische topprovincie. Het Lekkere Westen brengt de culinaire troeven samen die de vier regio's en Brugge te bieden hebben", zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.Liefst 21 sterrenrestaurants doen mee aan de campagne. De chefs van Het Lekkere Westen zijn ambassadeurs voor hun regio. Op de website www.hetlekkerewesten.be en in een eigen magazine delen ze hun favoriete adressen en toeristische plekjes uit de streek. Zo hoopt Westtoer toeristen te inspireren om die plaatsen te ontdekken in de provincie.(BELGA)