Het Klein Bestek heropent de deuren als dagzaak

We herkennen v.l.n.r. Bram Devolder, Sophie Libbrecht en André Bossu. © Davy Coghe
Redactie KW

Na ingrijpende verbouwingswerken zijn Sophie Libbrecht en André Bossu klaar om samen met medezaakvoerder Bram Devolder ‘Het Klein Bestek’ te openen. Hun voormalig weekendrestaurant wordt een dagzaak die het verschil wil maken door kleinschaligheid te koppelen aan een zo ecologisch mogelijke aanpak.

Vanaf het moment dat Rupert Leupe (21) met een koksopleiding aan Hotel- en Toerismeschool Spermalie startte, kon je zijn moeder Sophie Libbrecht ook vaker in de keuken aantreffen. Dit inspireerde haar vijf jaar geleden om samen met haar partner André Bossu (65) het weekendrestaurant Het Klein Bestek, gelegen aan de Pastoriestraat, te openen. Op vrijdag- en zaterdagavond kon je je er de traditionele Belgische keuken laten smaken.

“Enkele jaren geleden kregen we de mogelijkheid om het restaurant van de Brugse Yacht- en Zeil Club Ponton A in Zeebrugge, gelegen aan de Tijdokstraat, op te starten”, schetst Sophie Libbrecht, die op dat moment haar job als hoofdverpleegkundige vaarwel zegde. “Mijn man en ik hebben dit drie jaar vol passie gedaan. We begonnen het echter steeds moeilijker te krijgen met het seizoensgebonden karakter. In de zomer kom je uren en handen te kort, tijdens de wintermaanden is het vaak wel heel erg rustig. We wilden een zaak met een stabielere klandizie.”

Verbouwingswerken

De uitkomst lag… bij hen thuis. Vorig najaar besloten ze om van hun weekendrestaurant een dagzaak te maken. Eind november starten ze hiertoe de verbouwingswerken op. Op vrijdagavond 3 mei gaat het gerestylde Het Klein Bestek voor het publiek open. “Vanaf volgende week gaan we elke dag om 11.30 uur open. Tijdens de middag bieden we naast onze lunch ook een dagschotel aan. Vanaf 14 uur wordt onze zaak een tearoom met onder meer reuzewafels, een uniek gegeven voor Sint-Andries. ‘s Avonds kunnen klanten vanaf 18 uur aanschuiven voor een lunch”, legt Sophie uit.

Foodies

Op zaterdag- en zondagochtend kun je in Het Klein Bestek vanaf 8.30 uur terecht voor een ontbijtbuffet. Hiervoor dien je wel te reserveren. “Door zo veel mogelijk een beroep te doen op plaatselijke handelaars kiezen we resoluut voor de Korte Keten”, vertelt Sophie. “Om dat ecologische aspect te onderstrepen, bestaat ons interieur uit meubels die we vervaardigd hebben met hout dat we via een tweedehandszaak gekocht hebben. Voor een nauw contact met onze klanten werken we met een open keuken. Iedereen is welkom, maar met onder andere een assortiment tapas en bijzondere wijnen uit België en Frankrijk, richten we ons in het bijzonder op foodies. We hopen dat er ook groepen tussen zullen zitten.”

Binnen biedt Het Klein Bestek plaats aan vijftig mensen, op het terras komt daar nog een vijftiental man bij. Naast Sophie Libbrecht en André Bossu wordt Bram Devolder, eerder souschef in Ponton A, medezaakvoerder. De eerste weken bieden ze hun klanten een gratis glas cava aan. (SVV)


Het Klein Bestek, gelegen aan de Pastoriestraat 41 in Sint-Andries, is gesloten op zondagnamiddag en donderdag. Reserveren kan op 0495 19 57 98.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier