“Het is spijtig dat onze school gelinkt wordt aan het verleden”

Een vierde slachtoffer van de Heuvellandse priester, die 20 jaar geleden les gaf in het Heilig Hartcollege in Waregem, zou maandag klacht neergelegd hebben bij het gerecht in Kortrijk. De klacht zou voor het eerst ook gericht zijn op het toenmalig schoolbestuur. “Het is spijtig dat onze school gelinkt wordt aan het verleden,” zegt directeur Jean-Marie Noreillie.

Volgens Het Nieuwsblad zou het slachtoffer beweren dat het schoolbestuur van het misbruik afwist en niet ingreep. Directeur Jean-Marie Noreillie zegt dat het schoolbestuur van toen niet meer werkzaam is in de school. “De feiten waar vermoedens over zijn, dateren van meer dan 20 jaar geleden. We hebben trouwens nog geen enkele officiële klacht doorgekregen van het gerecht. We wachten dus af. Als er iets officieel aan ons gecommuniceerd wordt, gaan we wel meewerken zo goed als we kunnen, aan welk onderzoek ook.”

“Sterk zorgbeleid uitgewerkt”

Een of twee mensen die wel nog in de scholengemeenschap werken, hebben uitdrukkelijk gemeld dat ze ten tijde van het mogelijke misbruik van niets op de hoogte waren. In 1998 is de Waregemse scholengemeenschap gefusioneerd, waardoor het Heilig Hartcollege volledig hervormd is. “Onze school besteedt veel aandacht aan zorg en de socio-emotionele wereld van de leerlingen. We hebben een sterk zorgbeleid uitgewerkt in de laatste tien jaar. We proberen bijvoorbeeld leerlingen van wie de ouders in een echtscheiding zitten goed op te vangen. Dat zorgbeleid staat in schril contrast met de negatieve berichtgeving waaraan onze school de laatste tijd jammerlijk gelinkt wordt,” aldus directeur Noreillie.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.