Het Huis van het Kind start met pamperbank in Dentergem

Via de pamperbox worden luiers op overschot ingezameld voor kwetsbare gezinnen. © foto TV
Redactie KW

Sinds deze maand staan er op heel wat plaatsen in Dentergem en zijn deelgemeenten pamperboxen. Al wie luiers op overschot heeft, kan deze hierin deponeren. De pampers worden verdeeld onder de kwetsbare gezinnen in Dentergem.

Enya De Larivière (25) van het Huis van Het Kind Dentergem is de bezieler van de pamperbank. “Kinderen groeien snel en hebben daarom al vlug een grotere pampermaat nodig. Of ze worden zindelijk waardoor de luiers niet meer nodig zijn. Heel wat ouders blijven dus met een overschot zitten. Het zou heel jammer zijn als er met dat overschot niets gedaan wordt. Daarom hebben we de pamperbank opgericht. Ouders kunnen op verschillende plaatsen in Dentergem, Wakken en Oeselgem hun resterende pampers dumpen in een inzamelbox. Dit brengt niet alleen ecologische voordelen, maar op deze manier steunen we ook de kwetsbare gezinnen in Dentergem.”

De luiers worden vervolgens door de bewoners van het woon-zorgcentrum O.L.V. van Lourdes in Dentergem gesorteerd en gestapeld alvorens ze uitgedeeld worden. “De bewoners verdelen de pampers per maat en maken vervolgens pakketjes van 25 pampers”, verduidelijkt Enya.

Pamperkaart

Het Huis van het Kind heeft ook al de volgende projectfase klaar. “Na enkele maanden starten we de bedeling voor de gezinnen op. De sociale dienst van het OCMW gaat na welke gezinnen in aanmerking komen voor een pamperkaart. De houders van zo’n kaart zullen dan een pamperpakket kunnen kopen aan één euro. Op deze manier willen we ouders die het financieel niet breed hebben een duwtje in de rug geven”, klinkt het.

“Het Huis van het Kind zal binnen dit project ook aandacht besteden aan zindelijkheidstraining. Een medewerker van het Huis van het Kind zal ouders tips geven over hoe ze hun kinderen zindelijk krijgen. Het plaspoort van Kind & Gezin is daarbij een handig hulpmiddel”, geeft Enya De Larivière nog mee.

“We willen ouders die het niet breed hebben een duwtje in de rug geven”

De inzamelboxen vind je terug in de bibliotheken van Wakken en Dentergem, in het Gemeentehuis van Dentergem, in Scoebidoe Oeselgem en Dentergem, in KDV De Speelberg Wakken, in Sporthal Dentergem en in het Sociaal huis in Dentergem. (TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.