Het Handelshuis in Koolskamp krijgt nieuwe overnemer

Redactie KW

Na twintig jaar verlaat Geert Vandeweghe Het Handelshuis in Koolskamp. De zaak wordt overgenomen en zal restaurant blijven.

“De laatste details met Astrid, een dame uit Roeselare, worden momenteel geregeld met enerzijds de eigenaar uit Aalst en met mezelf. De overnemer een deel van de inboedel, zoals de keuken, overnemen, maar het meubilair wordt vernieuwd”, zegt Geert Vandeweghe die straks het pand verlaat en zich in Izegem zal vestigen. “Na vele jaren gewerkt te hebben bij busbouwer Jonckheere en twintig jaar als zelfstandige hier in het Handelshuis is het goed geweest. Ik ben er trouwens 68.”

Sinds midden vorig jaar staat Het Handelshuis op het Koolskampse Dorpsplein te koop. Zo dreigde een van de laatste lokale horecazaken te verdwijnen. Het Handelshuis was een begrip in het dorp. Het is niet alleen dé dorpsherberg met feestzaal voor vele evenementen. Het is ook het geboortehuis van tal van verenigingen. Een gedenksteen herinnert er bijvoorbeeld aan dat hier in 1908 het Kampioenschap van Vlaanderen werd opgericht. Ook de muziekmaatschappij Sint Cecilea speelde er de eerste muzikale deuntjes.

De familie Jodts was er decennia lang actief tot Geert Vandeweghe, de huidige uitbater het café grondig renoveerde en vernieuwde. Zo kreeg het café eerder het karakter van een restaurant.

Wanneer de doorstart zal gebeuren, hangt enerzijds af van het akkoord met de eigenaar en met de heropstart van de horeca in deze coronacrisis. Voor Koolskamp lijkt een icoon op het Dorpsplein gered.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier