"Ik ben afkomstig van Ieper waar mijn ouders dancing Broadway uitbaatten", start Annemieke haar verhaal, "Ik verhuisde met mijn ouders naar Middelkerke en na restaurant 't Zand in de Leopoldlaan kwam er frituur Marktplein in de Oostendelaan. Rechtover de frituur stond op de markt een oud frietkot en dat vond ik zo aantrekkelijk dat ik besloot om het te moderniseren en er een frituur te starten. Lang zoeken naar een naam hebben we niet gedaan, we noemende het gewoon 't kotje en bovenop het dak van het frietkot werd een reuzegroot bakje frieten gedeponeerd."
...

"Ik ben afkomstig van Ieper waar mijn ouders dancing Broadway uitbaatten", start Annemieke haar verhaal, "Ik verhuisde met mijn ouders naar Middelkerke en na restaurant 't Zand in de Leopoldlaan kwam er frituur Marktplein in de Oostendelaan. Rechtover de frituur stond op de markt een oud frietkot en dat vond ik zo aantrekkelijk dat ik besloot om het te moderniseren en er een frituur te starten. Lang zoeken naar een naam hebben we niet gedaan, we noemende het gewoon 't kotje en bovenop het dak van het frietkot werd een reuzegroot bakje frieten gedeponeerd."We schrijven 1994 en 't Kotje werd al vlug een van de meest gekende frietkoten in de regio, heel wat artiesten die optraden in het toenmalig casino maakten een omweg om de frietjes van Annemieke te proeven. Maar er kwam een einde aan 't Kotje, door vernieuwing van het Marktplein moesten Annemieke en haar kotje plaats ruimen."Ik vond het frieten bakken zo leuk, meer nog het was mijn leven geworden, dus ging ik op zoek naar een andere locatie in de gemeente. Een beetje verder in dezelfde straat vond ik een pand waar ik een nieuwe zaak kon openen en daar hadden we veel meer ruimte om een groter gamma aan te bieden. Ik kreeg er de hulp van dochter Lindsay en 't Frieterietje was al gauw weer gekend" zegt Annemieke. Eind 2014, na 20 jaar frieten bakken, vond ze het welletjes en gaf er de brui aan. Ze koos toen voor luchthavenvervoer. Hier start het eigenlijke 'Frietkotmysterie' van Middelkerke. "Ik begon de geur van het frituurvet te missen, ik miste mijn klanten en... de goudgele frietjes. Kun je het al raden? Ik droomde van frietkoten, in de echte zin van het woord. De 'bijna nachtmerries' werden al gauw zoete dromen want in maart 2018 kon ik mijn droom opnieuw realiseren en stond ik achter de toog van Puur Frituur in de Oostendelaan 253 in Middelkerke" lacht Annemieke. Deze keer koos ze opnieuw voor een frietkot, zij het dan een frietkost anno de jaren 2000. "Back to the roots zo je kunnen zeggen want ik heb er voor gekozen om me te specialiseren op de basis van een frituur: frieten, snacks, stoofvlees en koninginnehapje en de gewone attributen als frikandellen en brochetten. Het is een bewuste keuze, ik wilde opnieuw een frituur pur sang want op vandaag zijn heel wat zaken die de naam frituur dragen eigenlijk restaurants geworden" zegt Annemieke.We probeerden haar ook het geheim van het frietkotmysterie te ontfutselen, waarom kiest iemand voor dit beroep? Annemieke: "Je moet je frietjes bakken in vers vet en op de goeie temperatuur, zorgen voor een goeie leverancier van aardappelen en het belangrijkste is dat je alles met veel liefde bereidt. Belangrijk is ook dat je zelf graag frietjes eet en daar heb ik absoluut geen probleem mee, want ik eet er iedere dag."