Het For Freedom Museum viert zijn 10.000ste bezoeker

© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Op maandag 4 oktober mocht het For Freedom Team dit jaar zijn 10.000ste bezoeker vieren.

Deze eer viel de heer en mevrouw Alain en Rita Devos-Robberechts uit Opwijk te beurt, een gelegenheid die conservators Freddy en Danny Jones niet zomaar lieten passeren en het echtpaar in de bloemen zetten.

“Toeval wil dat de grootvader van Alain, de heer Albert Seynaeve, voor WO II samen met zijn echtgenote, het ‘Grand Hotel de Bruges et Flandres’ uitbaatten op de Zeedijk in Heist. Toch merkwaardig”, aldus Danny Jones. “Het minder goede zomerweer, de Covid-19 pandemie, de deelname aan het VRT-programma ‘Andermans Zaken’ met Kamal Kharmach op VRT, zorgen voor een topjaar voor het For Freedom Museum. Statisticus Mathieu Coolen becijferde dat 80% van de bezoekers afkomstig waren uit Vlaanderen, 8,6% uit Nederland, 5,6 % uit Wallonië, 3,1% uit Duitsland en een gelijknamig aantal uit Brussel.”

“Omwille van corona was het aantal bezoekers uit het buitenland zeer gering. Maar met het opheffen van veel maatregelen ziet de toekomst er weer wat rooskleuriger uit. Niettegenstaande de pandemie bezochten niet minder dan 35 verschillende nationaliteiten dit jaar het FF Museum. In een normaal werkjaar zijn dat er minstens 65. Banden werden opnieuw aangeknoopt met Leger Battle Tours, een reisorganisatie uit het Verenigd Koninkrijk die reizen organiseert naar het continent en het For Freedom Museum op haar reisroute inplant.”

“Momenteel voert het For Freedom Museum een uiterst grote investering uit, waarvan het resultaat in Europa zijn weerga niet zal vinden. De nieuwe scènes zullen toegankelijk zijn voor het grote publiek vanaf 2 april 2022.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.