Het favoriete plekje van fietser Dirk Vansteenkiste: “Heuvelland is zo mooi”

© (Foto JM)
Redactie KW

Voor Dirk Vansteenkiste (67), een verwoed fietser, kent de provincie West-Vlaanderen weinig geheimen. “Er zijn veel leuke plekjes. Maar mijn favoriete plekje is het Heuvelland.”

In eigen gemeente laat hij zich bekoren door de Veldroute met op zijn weg het Veldbos en het kasteel. Maar als gedreven fietser is het Heuvelland zijn favoriete bestemming. “Daar naartoe fietsen, gaat gemakkelijk. In deze prachtige heuvelachtige streek die dunbevolkt is, kun je ontspannend fietsen tussen de kleinschalige maar lieflijke dorpskernen.” Voor Dirk is dit een leuke bestemming op zijn bijna dagelijkse fietstochten. “Elk jaar probeer ik 20.000 kilometer af te leggen, daarom niet altijd naar het Heuvelland. Hier is zoveel moois te beleven.”

Dirk fietst doorgaans alleen, niet alleen omdat het veiliger is maar ook omdat je dan je eigen tempo er kan op nahouden en je kunt genieten van al dat moois onderweg. “Tussen twee heuvels in geniet ik graag van wat rust met mijn favoriete drankje, een cocktail met plat water, cranberry en honing. Na de rit kan er gekozen worden tussen een chocomelk of een fris Duveltje. De langste rit die ik ooit heb gereden, was van Aubazin naar Montluchon in Frankrijk. Deze Touretappe werd ooit gewonnen door Serge Baguet”, zegt Dirk, die ook graag het wielrennen in de regio volgt en dat brengt ons weer in het Heuvelland waar de schoonste koersen in het mooie decor van Zuid West-Vlaanderen rondtoeren. (JM)