Het Entrepot zoekt slaapplaatsen voor jonge kunstenaars

Redactie KW

De Brugse creatieve vrijplaats zoekt tijdelijk onderdak voor de periode van maandag 12 augustus tot maandag 2 september.

De zomer van Het Entrepot ziet er dit jaar heel anders uit. Geen Vama Veche meer, maar wel twee nieuwe festivals. Eind juni greep in het Koningin Astridpark het gratis vierdaagse radiofestival SIGNAAL om zich heen. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus en zondag 1 september volgt KONVOOI, een gloednieuw kunstenfestival dat plaatsvindt in Het Entrepot en de omringende havenzone.

“Eind vorig jaar lanceerden we een oproep naar jonge artiesten die een nieuw kunstenfestival mee willen helpen vormgeven”, zegt Wannes Fremaut, algemeen directeur van Het Entrepot. “Uit meer dan 90 voorstellen selecteerde een jury vijf kunstenaars(collectieven), die een eigen project mogen uitwerken én mee de volledige line-up helpen samenstellen.”

Die kunstenaars(collectieven) zijn Plan B, F.O.T.A., Kolijn Jagersma, Studio MXMXM en Astrid Collectief. Samen brengen zij meer dan 150 artiesten samen. “KONVOOI is een heel ambitieus project dat Brugge op een frisse manier op kaart kan zetten“, aldus Griet Vangaever, productiemedewerkster van het nieuwbakken festival.

“Wij kunnen evenwel onmogelijk voor al die artiesten uit heel België, Nederland en Frankrijk een hotelkamer boeken. Enkelen van hun zullen dagenlang ter plaatse zijn om een werk te bouwen dat rechtstreeks of onrechtstreeks een link heeft met Brugge of de Brugse haven. Daarom zouden ze hier graag verblijven. Concreet zijn wij op zoek naar mensen die vanaf maandag 12 augustus een bed of kamer op overschot hebben.”

Wie op deze manier zijn of haar steentje wil bijdragen aan dit gloednieuwe festival, kan mailen naar griet@hetentrepot.be.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier