Het Entrepot lanceert open atelierwerking Het Lab in Brugge

Redactie KW

Het Lab, dat op de eerste verdieping van Het Entrepot langs de Binnenweg 4 gevestigd is, bundelt vier werkplekken.

Na De Tank, dat je op de Burg van Brugge vindt en dat atelierruimte aan een veertigtal jonge kunstenaars biedt, heeft Het Entrepot er vier werkplakken bij. “In het fablab staat technologie centraal, in het videolab gaan onze vidiots aan de slag met alle vormen van beeld, in het houtlab is er plaats voor allerlei vormen van schrijnwerk en in het druklab kunnen jongeren aan de slag met een drukpers”, vertelt schepen van Jeugd en voorzitter van de Raad van Bestuur van Het Entrepot Franky Demon (CD&V).

Vier ruimtes voor makers die wekelijks op vaste momenten toegankelijk zijn, maar de machines kunnen ook gereserveerd worden. Onder begeleiding zal men er zowel aan individuele als aan gezamenlijke projecten kunnen werken. “Na de zomer plannen we workshops en met Het Lab zullen we ook de stap naar plaatselijke scholen zetten”, belooft Wannes Fremaut, inhoudelijk coördinator van Het Entrepot. “We hechten immers veel belang aan kruisbestuiving, samenwerken en kennis delen bij de werking van Het Lab.”

Het fablab kan ondertussen op een dertigtal trouwe leden rekenen, aangevuld met een hele rist sympathisanten. Dit lab opent elke dinsdagavond haar deuren en is onder meer uitgerust met een 3D-printer, een lasercutter, een frees en heel wat ander materiaal. “Om de veertien dagen zetten we op donderdagavond ook onze deuren open voor een hackerspace, waar kan samengewerkt en nagedacht worden over wetenschap, technologie en digitale en elektronische kunst”, merkt Amy Beaulisch op.

Interesse in het fablab? Contacteer dan griet@hetentrepot.be

De video crew van Villa Bota verhuist naar Het Entrepot en krijgt er een eigen videolab. De zevenkoppige jeugdige bende gaat er elke woensdag aan de slag en werkt er onder meer aan videomappingprojecten, video-installaties en aftermovies. Onlangs ontwierpen ze ook holograminstallaties voor URB en Cult!Live.

Interesse? Contacteer dan febe@hetentrepot.be

Het druklab gaat pas in juni van start. De jonge Brugse kunstenaar Timothy Verlinde zal er op vrijdag- en zaterdagavond labgebruikers opleiden en begeleiden bij druktechnieken zoals lino- en houtsnede, droge naald-ets en monotype.

Interesse? Contacteer dan elke@hetentrepot.be

In het houtlab kun je met schrijnwerkmachines aan de slag. Men is er gestart met de uitwerking van de inrichting van Vama Veche, het zomerfestival van Het Entrepot.

Interesse? Contacteer dan elke@hetentrepot.be

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier