Het Brugs station krijgt 500 extra fietsparkeerplaatsen

Het station in Brugge heeft nu 6.000 overdekte fietsstaanplaatsen. © Richard Brocken
Niels De Boysere

De NMBS heeft het aantal overdekte fietsparkeerplaatsen aan het station van Brugge (kant Centrum) met 500 stuks uitgebreid. In totaal zijn er aan het station nu 6.000 overdekte fietsparkeerplaatsen.

De helft van die staanplaatsen huizen aan de kant Centrum, 2.800 plaatsen kant Sint-Michiels en 220 plaatsen in de beveiligde fietsenstalling van het oude stationsgebouw. Daarnaast zijn er aan het station ook 130 overdekte plaatsen voor bromfietsen en buitenmaatse fietsen.

“Extra troef”

Burgemeester Dirk De fauw is verheugd op de uitbreiding van de fietscapaciteit: “In de stadsmonitor, een instrument dat verschillende Vlaamse steden met elkaar vergelijkt, wordt Brugge beschouwd als dé fietsstad. Vandaag wordt met de uitbreiding van 500 nieuwe plaatsen een extra troef aan toegevoegd.”

“Deze extra parkeerplaatsen zorgen voor een nog aantrekkelijkere combinatie van fiets en openbaar vervoer, en verhogen het comfort van de pendelaars.” Reizigers kunnen hun fiets vanaf donderdag 30 januari parkeren in de uitgebreide fietsenstalling.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.