Het blijft wachten op een nieuwe citycoach

Winkelen in Waregem-voorzitter Hans Maddelein en voormalig citycoach Wout Taghon. (foto PNW)
Redactie KW

Al enkele maanden zit Waregem zonder een citycoach. Sinds het vertrek van Wout Taghon, die de functie twee jaar bekleedde, is het zoeken naar een opvolger. “Zouden jullie niet beter via een HR-bureau op zoek gaan?”, werpt de oppositie op.

Sinds 2017 beschikt Waregem over een citycoach, die optreedt als aanspreekpunt voor de handelaars en fungeert als brug tussen het stadsbestuur, het autonoom gemeentebedrijf WAGSO en de Winkelen van Waregem. De functie werd specifiek in het leven geroepen om een commercieel-strategisch plan op te stellen en dat vervolgens te implementeren.

Tussen december 2017 en april 2019 was Adéline Bekaert als eerste centrummanager aan de slag, maar zij koos nadien voor een carrière als management assistent in een bedrijf.

In oktober 2019 volgde de jonge Desselgemnaar Wout Taghon hem op. Zijn vertrek, afgelopen zomer, leverde de nodige kritiek van de oppositie op. “De functie lijkt niet veel meer te zijn dan een soort van stageplaats, met het schepencollege als stagebegeleider”, zei fractieleider Michiel Vandewalle (N-VA/Open VLD) toen.

strenge jury

Het stadsbestuur ontkent dat, maar geeft wel toe dat het geen evidente functie is om te vervullen. De twee verschillende selectieprocedures, waarbij zeven kandidaten zich aanboden, leverden geen nieuwe citycoach op. “Drie kandidaten waren geslaagd voor de schriftelijke proef en de psychologische assessment, maar geen enkele van de drie werd geschikt bevonden door de onafhankelijke jury”, zegt schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie (CD&V), die bevestigt dat de zoektocht naar een citycoach verderloopt.

Op aangeven van gemeenteraadslid Guy Van den Eynde (N-VA/Open VLD) verkent de stad nu de piste om een gespecialiseerd HR-bureau in te schakelen. “We bekijken inderdaad het voorstel om de aanwerving uit te besteden. In afwachting overbruggen wij deze periode met de hulp van onze dienst Externe Zaken en eventueel met zelfstandige werkkrachten”, besluit schepen Chanterie. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier