Het beste Europese ijs komt uit Brugge

Mathieu Eyckmans. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Het beste Europese ijs komt uit Brugge. Mathieu Eyckmans van Oyya ijs won zopas het Europees kampioenschap ijs bereiden.

Na winnen van het Belgisch kampioenschap in 2018 eindigde Mathieu Eyckmans van Oyya ijs in de Noordzandstraat in Brugge woensdag eerste op het Europees kampioenschap ijsbereiden. Hierdoor mag hij op 1 en 2 december 2021 ons land vertegenwoordigen op de Gelato Festival World Masters in Italië, waar 35 gelatochefs van over de hele wereld strijden om de wereldtitel.

“Ik heb me gekwalificeerd met de atypische smaak “Gorgonzola met vijgen”. Eindelijk eens positief nieuws, na al de minder leuke berichten uit de horeca- en toerismesector in Brugge”, zegt Mathieu Eyckmans.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten