Het Bergcomité en Leefbaar Pittem slaan handen in elkaar voor eerste kersthappening

Staand v.l.n.r. Lobke Ugille, Marino Quintyn, Dirk Vandermeiren en Veerle Mattan; zittend v.l.n.r. Hendrik Reilhof, Sofie Vandeputte, Ellen Verhelle en Alexander Laseé. © Jan
Redactie KW

Op zondag 22 december pakt Het Bergcomité, in samenwerking met het actiecomité Leefbaar Pittem, voor de eerste maal uit met een kersthappening op de vernieuwde site van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Zestien standhouders nemen deel aan dit initiatief.

“Vorig jaar organiseerde een aantal Pittemse verenigingen een kerstmarkt in en rond zaal De Magneet, maar dit jaar bleef het opvallend stil”, aldus Hendrik Reilhof. “Na wat rondgehoord te hebben, besloten we met het Bergcomité om zelf iets te organiseren. Als locatie kozen we voor de onlangs vernieuwde site van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Dit leek ons de ideale plek: midden in het dorpscentrum en de mogelijkheid om binnen en buiten standjes te voorzien. Van bij het begin hebben we beslist om af te stappen van het klassieke concept van de kerstmarkt, waarbij het overgrote deel van de stands draait om eten en drinken. Dat is ook de reden waarom we gekozen hebben voor een kersthappening, omdat het meer dan een markt is. Met een brede waaier aan standjes van lokale handelaars of verenigingen komt iedereen aan z’n trekken.”

Met kinderanimatie

Momenteel zijn er zestien standhouders ingeschreven en de kraampjes zullen opgesteld staan in het gebouw en op de oude speelplaats. Voor de allerkleinsten zal de Chiro voor kinderanimatie zorgen en is er ook een springkasteel voorzien. Daarnaast hebben we een soort van pop-upstore voor de dames met kleding, schoenen, accessoires, schoonheidsproducten en zelfs een kapster. Verder zal er ook een glasblazer staan, een fabrikant van ledverlichting en een dame die met kralen de meest fantastische zaken kan maken. Ook de mensen van het Plantenasiel zullen van de partij zijn om informatie te geven rond hun werking.”

Bij de drank- en eetstandjes hebben we ons gefocust op de lokale handelaars

“Bij de drank- en eetstandjes hebben we ons gefocust op lokale handelaars”, vervolgt Hendrik Reilhof. “Daarbij hebben we aangeknoopt met de Korte Ketenmarkt die eerder dit jaar op dezelfde locatie plaatsvond en nodigden een aantal handelaars uit die rechtstreeks van fabrikant naar gebruiker verkopen. De mensen van Leefbaar Pittem, met wie we nauw samenwerkten in de strijd tegen de geplande windmolens, zullen de bar bemannen. Teneinde de kerstsfeer op te roepen zal de site mooi versierd worden. De kans zit er zelfs in dat Filip D’Haeze (de zanger van Swoop, red.) en Eveline Cannoot, na hun kerstconcert in het pop-up restaurant in Hoeve Madeleine, nog eens afzakken naar de kersthappening.”

De kersthappening vindt plaats op zondag 22 december van 14 tot 22 uur. De toegang is gratis. Doordat de parking aan de Eikeldreef dient vrijgehouden te worden, kan er geparkeerd worden op de Markt of in de omliggende straten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier