Hertsbergse feesten volgend weekend van start

De vijf initiatiefnemers die voor de Hertsbergse feesten een sterk programma in mekaar hebben gezet: Geert Callebert, Dirk Langeraet, Hans Vanryckegem en Sylvie en Jan Deryckere. © PH
Redactie KW

Van 23 tot 26 augustus kan je in Hertsberge terecht voor de ‘Hertsbergse Feesten’. Sinds enkele jaren heeft een kerngroep onder leiding van Geert Callebert zijn schouders onder het kermisweekend gezet.

Het vierde weekend van augustus is traditioneel het Hertsbergse kermisweekend. Dat is ook nu het geval. Opnieuw staan er tal van activiteiten op het programma: sport, zang, dans, animatie en een heus ‘Eet-plein’ op zondagmiddag. Niet toevallig ook de dag waarop de totaal vernieuwde Proosdijstraat om 10.30 uur officieel wordt geopend. Dan trakteert het gemeentebestuur alle kermisgangers op drankbonnen, die te spenderen zijn bij de lokale horeca of op het feestpleintje zelf.

Kerkplein als feestcentrum

“Dit jaar wordt alles gecentraliseerd op en rond het Kerkplein”, doet duivel-doet-al Geert Callebert het schema uit de doeken. Samen met Hans Vanryckegem, Jan en Sylvie Deryckere en Dirk Langeraet vormt Geert het feestcomité. “De planning van dit jaar? Op vrijdagavond vliegen we er sportief in met de ‘Tour du Bois’ of de parochianenkoers. Daarna volgt er nog een live optreden van ‘Redaund‘ aan café ‘t Oud Gemeentehuis van Chris en Mariëtte. Op zaterdag start het Kubb-tornooi om 10.30 op het graspleintje in de Lodistraat. Daar moet je vooraf voor inschrijven. De Hertenschutters organiseren ‘s namiddags hun kermisschieting in hun lokaaltje in ‘t Oud Gemeentehuis. ‘s Avonds wordt het Kerkplein overgoten met luidkeelse muziek tijdens Hertsberge Zingt, met optredens van ‘De Kemels‘ en ‘Edje Ska & De Pilchards’.

“Op zondag om half elf ‘s morgens wordt de Proosdijstraat ter hoogte van huisnummer 76 officieel geopend en ingefietst. Het Kerkplein wordt daarna omgetoverd tot een Eet-plein, waar lokale horecaspecialisten hun heerlijke gerechtjes aan democratische prijzen aanbieden. Uiteraard met de nodige vruchtensappen, cava of de heerlijke blonde Hertsbergenaer van ‘t vat. Vanaf 17 uur zijn er optredens van ‘Noise Tit’ en ‘Sounds familiar’. En op maandag volgt als afsluiter een eucharistieviering en een wielertocht. De viering is ter nagedachtenis van parochianen die het afgelopen jaar stierven. De wielertocht is de kermisrit van de Hertentrappers met start aan ‘t Oud Gemeentehuis. Van 23 tot 26 augustus is er dus weer heel wat te beleven in het bruisende Hertsberge.” (PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier