Hertog Jan gaat voor minder op Zand in Brugge

Redactie KW

Zoals sterrenchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens eerder dit jaar aankondigden, sluit hun gerenommeerde sterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem op zaterdag 22 december de deuren. Vanaf het voorjaar 2019 gaan ze aan de slag in Brugge.

Het einde van Hertog Jan is voor hen echter de start van een nieuw verhaal met op de eerste plaats het uitbouwen van hun bistro concept L.E.S.S. (Love. Eat. Share. Smile.). Voor L.E.S.S. by Hertog Jan hebben ze nu hun eerste locatie te pakken: een pand op het volledig vernieuwde plein ‘t Zand in Brugge. Als alles volgens plan verloopt, opent L.E.S.S. by Hertog Jan in Brugge zijn deuren in het voorjaar van 2019.

Hertog Jan gaat voor minder op Zand in Brugge

L.E.S.S. zal vanaf zijn opening in de Brugse binnenstad ‘L.E.S.S. by Hertog Jan’ heten en verhuist naar een pand op het volledig vernieuwde plein ‘t Zand in het hart van Brugge. Het Hertog Jan team is druk bezig met het uittekenen van de plannen voor hun nieuwe locatie en met het verder verfijnen van hun concept. L.E.S.S. by Hertog Jan Brugge wordt een all-day food concept waar je doorheen de ganse dag terecht zal kunnen voor grote en kleine culinaire cravings. Bistro L.E.S.S. op zijn huidige locatie aan de Torhoutse Steenweg in Sint-Michiels maakt later dan weer plaats voor een volledig nieuw concept.

Hertog Jan gaat voor minder op Zand in Brugge

Gert en Joachim zullen aanstaande zaterdag 1 september aanwezig zijn op de feestelijke inauguratie van het nieuwe plein en geven daar het startschot van een mooie toekomst in de Brugse binnenstad.

Voor wie nog een laatste keer wil genieten van topgastronomie in hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem is er goed nieuws: er zijn nog enkele beschikbare tafels voor de lunch op dinsdagen, woensdagen en donderdagen tot 22 december.

Hertog Jan gaat voor minder op Zand in Brugge

L.E.S.S. by Hertog Jan laat zijn gasten in een warme sfeer genieten van de gerechten die Gert thuis eet met vrienden en familie. Daarbij haalt hij inspiratie uit de hele wereld, van een Vlaamse witte pens over Spaanse fideuà tot een dimsum uit Hongkong. Joachim bedacht voor L.E.S.S. een uitgelezen selectie wijnen en bieren. Hij verlaat daarbij de platgetreden paden en presenteert nieuwe ontdekkingen uit de hele wereld.

L.E.S.S. by Hertog Jan is een concept dat Gert en Joachim verder zullen ontwikkelen en uitbouwen, bijgestaan door hun trouwste medewerkers. Het duo licht een tipje van de sluier van het nieuwe L.E.S.S. concept met een (uitverkocht) four-hands dinner met de Japanse topchef Zaiyu Hasegawa op vrijdag 21 en zaterdag 22 september. Hasegawa is de eigenaar en chef van restaurant DEN**, Tokyo, gekozen als “Best Restaurant in Japan 2018”, No.2 in the Asia’s 50 Best en No.17 in the World’s 50 best. Maar er is ook plaats voor niet-culinaire samenwerkingen zoals die met DJ en producer Buscemi, die het event van live muziek zal voorzien.

Hertog Jan gaat voor minder op Zand in Brugge

Hertog Jan gaat voor minder op Zand in Brugge

Hertog Jan gaat voor minder op Zand in Brugge

Hertog Jan gaat voor minder op Zand in Brugge

Hertog Jan gaat voor minder op Zand in Brugge

Hertog Jan gaat voor minder op Zand in Brugge

Hertog Jan gaat voor minder op Zand in Brugge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier