Hersentumor wordt Oostendse drummer Joost Pitteljon fataal

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Zaterdag overleed Oostendenaar Joost Pitteljon, een talentvolle drummer, in het bijzijn van zijn vrouw Ester, zijn dochter Anke en enkele dierbaren. Joost kreeg vorig jaar te horen dat hij een hersentumor had en was in maart uitbehandeld.

Joost laat zijn vrouw Ester en zijn dochter Anke na. Naast zijn gezin laat hij ook andere familieleden en heel veel vrienden achter. De verslagenheid op het verlies van Joost is groot, dat getuigt van de vele reacties op sociale media. Joost en zijn gezin kregen in juli vorig jaar te horen dat hij een hersentumor had. Niet zomaar een hersentumor, maar meteen de terminator der hersentumoren. De kansen van Joost waren klein, maar toch besloot hij de moed niet op te geven en te vechten. Vooral voor zijn gezin, die hem zo dierbaar was. Zijn dochter Anke was zijn alles.

Joost was ook een fervent en een talentvolle drummer. Meer dan 30 jaar lang speelde hij in verschillende bands uit de regio. The Studebakers, Plat Du Jour, Freak Out, Lightnin’ Tones, The Johnsonz, The Broadway Jazz Gang, Club Eau Mer, KoVver, Barak Friture zijn daar enkele van. Dat de appel niet ver van de boom valt is duidelijk. Drummen zat hem in het bloed en dat mag je best letterlijk nemen. Zijn vader Jean-Pierre was in de jaren zestig een succesvolle jazz-drummer. De neef van zijn vader, Rudy Cloet, was dan weer jarenlang de muzikale hartenklop van Arno.

Komende zaterdag zal Joost gecremeerd worden. Er zal een dienst zijn, maar beperkt toegankelijk voor de dichte familieleden door de coronamaatregelen. Er zal echter wel een livestream zijn waarop de dienst gevolgd zal kunnen worden. Op een later tijdstip komt er nog een grote herdenkingsdienst voor Oostendse drummer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier