Herr Seele feliciteert Lander (18) met zijn etalage rond Cowboy Henk

De etalage van Lander Vanbecelaere met als centrale figuur Cowboy Henk die hij creëerde als opdracht voor zijn geïntegreerde proef in de richting Winkelbeheer. (gf)
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

Lander Vanbecelaere (18) uit Lo creëerde voor zijn geïntegreerde proef (GIP) een etalage met als centrale figuur Cowboy Henk. De student winkelbeheer aan de Heilige Familie in Ieper kreeg hiervoor felicitaties van de jury en van Herr Seele, de geestelijke vader van Cowboy Henk.

Lander Vanbecelaere studeerde pas af in de richting winkelbeheer aan de Heilige Familie in Ieper en liep het voorbije jaar stage in De Centrale, een drankenhandel in Diksmuide. “De bedoeling was dat de leerkrachten en de jury op mijn stageplaats op bezoek zouden komen”, zegt Lander Vanbecelaere. “Maar door corona ging dat bezoek niet door, dus moesten we ons op school zelf kunnen bewijzen.”

De studenten kregen als opdracht om een presentatie-stand te maken met een link naar hun stageplaats.”Ik koos om iets te doen rond het bier Blonde Kuif van Cowboy Henk omdat ik het een zeer leuk product vond”, vertelt Lander. “We moesten ook zorgen voor een blikvanger in de stand, dus maakte ik een levensgrote Cowboy Henk die in de etalage zit.”

Lander Vanbecelare made a Cowboy Henk stand for his exam! Brilliant work!The Task was to create a shop stand. Lander does his 7th year at the Heilige Familie school in Ypres.

Geplaatst door Peter van Heirseele op Donderdag 25 juni 2020

Cowboy Henk is een absurde stripreeks, getekend door Herr Seele en geschreven door Kamagurka, die jarenlang in het weekblad Humo verscheen. Cowboy Henk is een gespierde volwassen man met een karakteristieke stevige kin en een grote, lange gele kuif. Hij gaat steevast gekleed in een wit T-shirt met korte mouwen, een blauwe broek en zwarte schoenen met bolle punten. Het personage is volslagen karakterloos, onvoorspelbaar en gedraagt zich vaak bizar.

Samen Blonde Kuif drinken

Lander Vanbecelaere nam ook contact op met brouwerij Het Koelschip in Oostende en met Peter van Heirseele alias Herr Seele zelf. “Ik vroeg hem of hij wat spullen had liggen die ik eventueel kon gebruiken om mijn stand nog beter te maken”, zegt Lander. “Maar tot een afspraak is het door corona uiteindelijk nooit gekomen.”

Lander Vandbecelaere. (gf)
Lander Vandbecelaere. (gf)

Dus stuurde Lander een foto van zijn eindwerk naar Herr Seele. “Hij vond het fantastisch geslaagd en vroeg me of hij de foto op zijn sociale media mocht delen”, zegt de pas afgestudeerde Lander. “Dat is natuurlijk een grote eer voor mij. De vele leuke reacties op de foto voelen aan als een beloning voor mijn inzet in een toch wat raar schooljaar. Ook de leerkrachten en de jury waren enthousiast en overtuigd van mijn presentatie.”

“Ik zou graag Bruno en Katja van De Centrale willen bedanken voor het materiaal dat ik mocht gebruiken voor het maken van mijn stand en mijn vriendin Elena voor de hulp”, besluit Lander. “En natuurlijk ook Herr Seele voor zijn appreciatie voor mijn werk. Ik heb hem nog altijd niet ontmoet. Maar als we elkaar eens tegenkomen, hebben we afgesproken om samen een Blonde Kuif te drinken.”

(Koen Van Colen)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten