Heropbouw Café Hermana aan de Vlasmarkt dan toch gestart

Aan de Vlasmarkt is men begonnen met de heropbouw van Café Hermana. “We hopen tegen de zomer te kunnen openen”, zegt eigenaar Karl Verhaeghe, van de gelijknamige brouwerij.

De werken zijn eindelijk gestart. (foto AN)
De werken zijn eindelijk gestart. (foto AN)

De werken hebben in dit bijzondere jaar erg veel vertraging opgelopen, maar nu beginnen de buitenmuren toch te verrijzen. “We hopen zo snel mogelijk de ruwbouw af te hebben”, zegt Karl Verhaeghe, zaakvoerder van de gelijknamige brouwerij en eigenaar van het pand. “Daarna volgt de bijzondere afwerking, door dezelfde aannemer. Die zal ook de speciale isolatie plaatsen.”

Die isolatie is nodig, want in het verleden waren er vaak klachten van geluidsoverlast van de omwonenden. In 2018 heeft toenmalig burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) het café zelfs enkele tijdelijke maatregelen opgelegd, waaronder een verbod op elektronisch versterkte muziek en een terrasverbod.

Schepen van Bouwen Wout Maddens (Team Burgemeester) koppelde daarom strenge voorwaarden aan de regularistatievergunning, die werd toegekend na de illegale sloop van de voorgevel, in februari 2019. “Net daarom zijn wij met een speciale aannemer in zee gegaan die bekwaam is in akoestische isolatie”, zegt Karl Verhaeghe. “Zij zullen ook instaan voor de afwerking, die zeer bijzonder wordt.”

Het is de bedoeling dat de zussen Stefanie en Ella Verhue weer de zaak uitbaten. Wanneer de eerste pintjes opnieuw getapt worden, is los nog van corona onduidelijk. “Maar we hopen toch tegen de zomer de zaak opnieuw te kunnen openen”, aldus Karl Verhaeghe. (BVR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.