Herontwikkeling oud bedrijfsterrein Isocab komt dichterbij

De oude site van Isocab krijgt een nieuwe invulling.© LOO
De oude site van Isocab krijgt een nieuwe invulling.© LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De Vlaamse Regering heeft op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits het ontwerp voor de herontwikkeling van het vroegere bedrijfsterrein van Isocab in Bavikhove goedgekeurd.

Het terrein wordt een plaats voor lokale bedrijvigheid. Het gaat om de uitvoering van een brownfieldconvenant. Via dergelijke convenanten krijgen braakliggende of onderbenutte terreinen een nieuwe kwalitatieve bestemming.

“Omdat de ruimte in Vlaanderen schaars is, is het belangrijk oude bedrijfsterreinen een nieuw leven te geven. Dat gebeurt ook met het oude bedrijfsterrein van Isocab in Bavikhove bij Harelbeke. Het terrein krijgt een nieuwe kwalitatieve invulling als lokaal bedrijventerrein, met aanvullend meer ruimte voor de Paddebeek en een trage weg”, duidt Hilde Crevits.

RUP Treurniet

Isocab is een bedrijf dat actief is in koel- en vriescellen, isotherme deuren en toebehoren. De productie verhuisde een poosje geleden van Bavikhove (Harelbeke) naar Beveren Leie waardoor het terrein in Bavikhove vrijkwam. Het is een site met een oppervlakte van ongeveer 5 hectare langs de Treurnietstraat in een omgeving met woon- en bedrijfsfuncties, dicht bij het centrum van Bavikhove en Ooigem.

(Lees verder onder de foto)

 © GF
© GF

De intercommunale Leiedal, die de site kocht, zorgt voor de herontwikkeling samen met de stad Harelbeke en OVAM. Voor de herontwikkeling is een bestemmingswijziging nodig. De stad Harelbeke heeft de procedure voor opmaak van het RUP Treurniet al opgestart.

Binnenkort volgt een inspraak- en informatieperiode. Gedurende 14 dagen kunnen opmerkingen, aanbevelingen of bezwaren worden ingediend. Daarna kan dan de definitieve goedkeuring van het brownfieldconvenant volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier