Herontdek stad Menen met interactieve fiets- en wandelkaart

De interactieve kaart, waarop enkele punten zijn aangeduid die steevast leiden naar kunstwerken op openbare plaatsen in Menen. © CLL
Christophe Lefebvre

Wandelen houdt ons fysiek gezond, kunst zorgt er dan weer voor dat de geest fit blijft. Cultuurcentrum De Steiger combineerde beide in een corona-proof activiteit.

De federale richtlijnen zijn duidelijk: wandelen tijdens de coronacrisis is niet alleen toegestaan, het wordt zelfs aangeraden. Het uitgelezen moment om je stad en streek opnieuw te gaan ontdekken. De mensen van Cultuurcentrum De Steiger besloten dan ook om een positieve toets aan een negatieve situatie te geven. “Via een interactieve kaart kunnen wandelaars of fietsers naar bepaalde punten gaan”, horen we van cultuurfunctionaris Philippe Seys. “In eigen stad, dus dicht bij huis, kunnen mensen hun eigen gemeente opnieuw leren ontdekken. Op de kaart staan al verschillende punten aangeduid, punten die steevast leiden naar kunstwerken op openbare plaatsen. Op die manier combineren we de aanbevelingen van de regering met een culturele toets.”

De kaart, met ondertussen een tiental punten, is niet eindig blijkt al snel. “Op dit ogenblik zijn het enkel kunstwerken die op de kaart terug te vinden zijn”, sluit Philippe af. “De bedoeling is echter wel dat we het geheel aanvullen met ons erfgoed en patrimonium. Ik ben er zeker van dat we iedereen nog enkele onbekende parels laten ontdekken, zelfs in een stad die ze denken te kennen.”

Meer info op https://www.ccdesteiger.be/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.