Hermen Six is de nieuwe evenementencoördinator in Roeselare

Hermen Six. (Foto Jos)
Peter Soete

Hermen Six is de nieuwe evenementencoördinator van de stad Roeselare. Sedert 1 oktober van vorig jaar heeft hij zich ingewerkt in de bijna 600 evenementen die in 2017 zijn aangevraagd.

Hermen Six is 34 jaar en is afkomstig van Torhout. Hij is getrouwd met Annelies Platteeuw die de juf is van het vijfde leerjaar in Oekene. Dit koppel, dat in Torhout woont, heeft twee kinderen: Florian (7) en Warre (6).

“Ik werkte als coördinator van het Vrijetijdshuis in Torhout waar ik enkele functies combineerde. Toen ik de kans kreeg om op 1 oktober in Roeselare te starten als evenementcoördinator heb ik niet geaarzeld. Roeselare is voor mij zeker geen onbekende want ik ben hier ook nog aan de slag geweest bij het circusgezelschap Cirq’ulation Locale.”

Centraliseren

“In Roeselare bestaat er sinds januari 2017 een digitaal evenementenloket en dat is echt wel een succes. Alle mogelijke evenementen in de stad worden er gecentraliseerd en gelinkt indien van toepassing. Vroeger kon het bijvoorbeeld dat er drie evenementen in dezelfde straat plaats vonden zonder dat ze van elkaar wisten. Nu is dit uitgesloten.”

“De hele aanvraagprocedure werd ook nog gebruiksvriendelijker gemaakt. Vanaf dit jaar moeten jaarlijks terugkerende dossiers niet helemaal opnieuw worden aangevraagd. Het vorige document kan aangepast worden indien de veranderingen minimaal zijn. Vooral bij grote dossiers die op het Roeselaarse grondgebied plaats vinden, is dat toch handig.”

In het weekend

“In 2017 zijn er 600 evenementen aangevraagd maar er zijn er daar al 70 bij voor dit jaar. Dat gaat echt van kleine gebeurtenissen zoals een tent die op de openingsdag voor een winkel wordt geplaatst tot grote organisaties zoals de wielerfeesten Dwars door Vlaanderen, het Natourcriterium of De Grote Prijs Jean-Pierre Monseré.”

“Opmerkelijk is wel dat 80 procent van alle evenementen in het weekend geprogrammeerd staan en 60 procent van de evenementen gebeuren op hetzelfde ogenblik als een ander evenement. Er kwamen met 30 procent meest aanvragen binnen voor feestjes, fuiven, festivals en muziekoptredens maar burenorganisaties zoals Dag van de Buren, wijkfeesten, rommelmarkten en Speelstraten komen met 27 procent van de aanvragen niet veel achter. Economische activiteiten zoals de Batjes bedragen 8 procent terwijl er 12 procent aanvragen zijn binnengekomen voor rondritten, wandeltochten, fietstochten en parades. Herdenkingen zoals 1 november of 21 juli bedragen maar 1 procent van de aangevraagde evenementen”, klinkt het tot slot bij Hermen Six.

(PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier