Herinneringen van Trien gebundeld voor goed doel

© AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Ongeveer een jaar geleden verloor Trien Demeyer haar strijd tegen kanker. Hartsvriendin Natacha Hoevenaegel maakte nadien een boek met de mooiste foto’s van Trien, aangevuld met brieven en teksten van haar en vele vrienden en familie. De opbrengst van het boek werd geschonken aan Cosynesst, een lokale vereniging die eenzaamheid wil aanpakken.

Van zodra Trien Demeyer op de hoogte was van haar ziekte, werkte ze aan een blog met haar ideeën en gedachten. Als hobbyfotografe nam ze bovendien veel foto’s en ook die zijn in het boek dat vriendin Natacha Hoevenaegel samenstelde, terug te vinden.

“Daarnaast verzocht ik vrienden en familie om teksten en tekeningen in te sturen. De reacties waren erg positief. Haar verhaal is dan ook pakkend en de steun die we van iedereen kregen, deed heel veel deugd. We verkochten het boek aan de kostprijs, maar vroegen de geïnteresseerden vijf euro extra. Dat geld zouden wij aan een goed doel storten, maar pas recent kozen we een specifieke organisatie.”

Trien werkte altijd in de zorg en was bezorgd om mensen die eenzaam zijn

Uiteindelijk werd gekozen voor de lokale vereniging Cosynesst. Die vereniging, waar Priscilla Sap de stuwende kracht van is, zet zich in voor de strijd tegen eenzaamheid. “Trien werkte altijd in de zorg en was altijd bezorgd om mensen die eenzaam zijn. Met de opbrengst van het doel wilden we dus sowieso een organisatie als Kom Op Tegen Kanker ofwel iets als Cosynesst steunen.”

Freek Vrielynck, weduwnaar van Trien, koos de vereniging en nam contact op met hen. “Hij was dan ook heel blij dat Cosynesst aanleunde bij de thematiek waar Trien ook mee bezig was. Ook zij waren overweldigd met het verhaal van Trien en uitten veel dankbaarheid voor onze schenking”, gaat Hoevenaegel verder.

‘Cosy Dogs’

“De organisatie bezoekt rusthuizen en gaat langs bij eenzame mensen. Ze nemen hen mee op wandelingen, geven cursussen over computers en smartphones en doen ook aan relaxatietherapie. Daarnaast gaat Cosynesst ook met ‘CosyDogs’ langs bij eenzame mensen. Vrijwilligers nemen hun hond mee en brengen op die manier wat gezelligheid tot bij eenzame mensen.”

In totaal werd 1.750 euro aan het goede doel geschonken. Dat geld wordt gebruikt om de werking van de vereniging uit te breiden.

(AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.