Herfstvakantie in Oostende vol wandelingen en zoektochten

Het wordt een herfstvakantie vol wandelingen en zoektochten in Oostende. (gf)
Gillian Lowyck

Geen herfstvakantie zoals andere jaren, maar toch zet Toerisme Oostende in op gezinnen. Er worden een heleboel nieuwe wandelingen en zoektochten gelanceerd. Er is ook de Tik Tak-expo in het Fort Napoleon en de activiteiten in het Ensorhuis.

In een normaal jaar wordt het Leopoldpark omgetoverd tot sprookjespark voor Er was Eens. “Het was al in maart duidelijk dat dit organiseren heel moeilijk zou zijn”, zegt Niels D’Hoedt van Toerisme Oostende. “Normaal gezien verwelkomen we in het park zo’n 3.000 kinderen. Dat zou in deze tijden niet verantwoord zijn. Daarom zetten we in op wandelingen, zoektochten, een expo… Voor alle leeftijden en verspreid over de hele stad.”

Audiotour

Een van de nieuwe wandelingen is een audiotour langs de Visserskaai. Een nieuwe stadsgids, kapitein Panekazak van de Mercator neemt je mee met zijn twee scheepsmaten neemt naar de parels van de stad. Want wist je dat de Mercator in het verleden kan duiken en zijn kanonnen gebruikt om vervuiling te bestrijden? Of dat de vistrap niet enkel voor vissers gebruikt wordt? “Deze wandeling is een hoorspel samengesteld door Het Geluidshuis”, vertelt Niels. “Je downloadt hiervoor een app. De wandeling is gratis, maar je moet hiervoor wel een code gaan afhalen in Toerisme Oostende.” De stemmen werden ingesproken door Tom Vermeir, Anemone Valcke, Wim Willaert en Sebastien Dewaele. “De wandeling start aan de Mercator en eindigt aan het Zeeheldenplein. Het is in feite een sprookje en geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.” De wandeling is beschikbaar vanaf 31 oktober, maar wordt toegevoegd aan het permanente aanbod van Toerisme Oostende. Voor de iets oudere kinderen vanaf twaalf jaar is er ook nog een speurtocht in Mariakerke. Hierbij moeten ze op zoek gaan naar een gestolen masker van James Ensor.

Hotel Habbekrats

Nog op de planning: van 31 oktober tot en met 3 januari wordt de Stad aan Zee overgenomen door de personages uit Hotel Habbekrats, het grappigste jeugdboek van het jaar. Een puzzeltocht voor jong en oud leidt je door het hele winkelcentrum. Verder is er ook nog de Tik Tak Expo in het Fort Napoleon, het kinderparcours van het James Ensorhuis, de kindertour van The Crystal Ship en de TikTokTour.

Info: visitoostende.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier