https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Herfstshopping met animatie op jaarlijkse braderie

Afscheidnemend city coach Wout Taghon en voorzitter van Winkelen in Waregem Hans Maddelein hopen op een succesvolle Herfshopping 2021. © DJW
Redactie KW

Handelaarsorganisatie Winkelen in Waregem en alle deelnemende zaakvoerders en winkeliers zijn klaar voor de jaarlijkse Braderie van vrijdag 1 tot zondag 3 oktober in de centrumstraten van de stad.

Voorzitter Hans Maddelein is alvast heel tevreden over het evenement dat met een jaar onderbreking wegens corona weer volop focust op het koopjesfestijn in de Stormestraat, Stationsstraat en op het marktplein. Voor afscheidnemend city coach Wout Taghon is het zijn laatste project dat hij uitwerkte voor de stad.

Dag van de klant

“Het koopjesfestijn, da’s tegelijk de herfstshopping van het stadscentrum”, zeggen Hans Maddelein en Wout Taghon. “Om dat allemaal een mooie omkadering te geven, zorgde Winkelen in Waregem voor enkele randactiviteiten en voor animatie. Da’s traditie. Tegelijk is het overal in Vlaanderen zaterdag 2 oktober Dag van de Klant. Wie aankopen doet bij een deelnemende winkel krijgt een mooie attentie mee naar huis. Dat dit evenement van Unizo nationaal samenvalt met de braderie is mooi meegenomen. Het geeft een extra tintje aan onze herfstshopping. Daarnaast pakt Unizo Waregem zelf uit met een unieke tentoonstelling: Gesloten Sectoren. Op een aantal locaties in de stad laat de middenstandsorganisatie van Waregem vijftig foto’s zien van lokale zelfstandigen en ondernemers die door de coronamaatregelen tijdelijk hun job niet konden uitoefenen. Die zijn allemaal op een speciale manier gepresenteerd. Daarvoor wordt een wandeling georganiseerd door Unizo Waregem. Alvast een aanrader! De Dienst Welzijn van de stad zal mooie, positieve spreuken op verschillende etalages van handelszaken in het centrum afficheren of op een of andere manier zichtbaar maken voor de passanten. Ten slotte is er ook nog de Boerenmarkt op het marktplein. Die krijgt elke keer veel belangstelling.”

De Boerenmarkt krijgt elke keer veel belangstelling

Tijdens het koopjesfestijn zaterdag 2 en zondag 3 oktober zorgt Winkelen in Waregem voor animatie en street art. De stad gaf daarvoor een subsidie, ook al omdat er aan de handelaars en winkeliers net als vorig jaar geen jaarlijkse financiële bijdrage werd gevraagd wegens corona.

Wout Taghon: “Zaterdag komen de Caddy’s op bezoek. Die groep amuseert het publiek met enkele acts. Voor zondag krijgen we Orgelman Eugène op bezoek, een jonge muzikant die aangename en ludieke muziekjes brengt. Ook van de partij: Music Dream. Wij hebben hard ons best moeten doen om ze nog allemaal naar Waregem te krijgen want het eerste weekend van oktober moet een van de drukste animatieweekends van dit najaar zijn. Dat bleek uit de contacten die wij hadden met verschillende animatiebureau’s.”

Belangrijk om weten voor de bezoekers is dat zowel zaterdag als zondag de straten van de braderie en de markt volledig verkeersvrij zijn. Hans Maddelein: “De stad zorgt ervoor dat alles veilig verloopt. Bezoekers kunnen hun wagens parkeren op de diverse parkings in het centrum, de parking van Waregem Expo, het Jeugdcentrum en op de plaatsen die voorzien zijn langs de ring R35.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.