Herdenkingsplek deels vernield

Op zondag 6 december maakte Jordy Defoort, voor de vrienden Fwoortn, uit Moorslede met enkele vrienden een ritje met zijn quad. Maar in de Groenebosdreef in Houthulst liep het fout. Mogelijk raakte hij verblind door de zon en botste hij met zijn quad tegen een boom.

© (Foto SBR)
© (Foto SBR)

Daardoor kraakte zijn linkervoorwiel af en belandde hij wat verderop frontaal tegen een tweede boom. Hij was op slag dood. De plaats van het ongeval werd bijna direct erna omgetoverd tot een blijvende herdenkingsplek met honderden kaartjes, bloemen, Jordy’s veiligheidshelm bij Alheembouw, zijn bril die hij tijdens zijn ritjes met de quad droeg en dergelijke.

Dagelijks gingen zijn vrienden naar deze plaats maar de voorbije dagen werd vastgesteld dat deze deels vernield is. Op de sociale media zijn er harde reacties maar het is niet zeker dat er een opzettelijke beschadiging gebeurde. Mogelijks passeerde een vrachtwagen langs deze plek en reed per ongeluk op enkele attributen van de herdenkingsplek. Zijn vrienden zijn vast van plan om deze plaats te herinrichten.

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.