Herdenking Wapenstilstand in Meulebeke

Patrick Verguchten bij het Vredesmuseum aan het monument in de 8ste Linielaan. (foto Luc)
Redactie KW

De plechtigheid ter gelegenheid van de herdenking van Wapenstilstand op donderdag 11 november steekt dit jaar in een nieuw kleedje.

Voorzitter van N.S. B. (Nationale Strijdersbond van België) Patrick Verguchten: “De huldemomenten aan de diverse oorlogsmonumenten in Meulebeke worden dit jaar beperkt in aantal personen.”

“Dit betekent concreet dat het college van burgemeester en schepenen en een afvaardiging van de plaatselijke NSB-afdeling aanwezig zullen zijn zowel op het gemeentelijk kerkhof, in Marialoop aan de kerk als aan het monument in de Achtste Linielaan. Die laatste locatie is nu moeilijk bereikbaar daar de 8ste Linielaan heraangelegd en heringericht wordt.”

“Na die werkzaamheden zal het museum ook een nieuw likje verf krijgen en in een latere face volgt er nog een facelift van het interieur.”

Hulde vaandeldrager

“Om 10 uur is er dan de ontvangst in de hall van het gemeentehuis met een herdenkingswoord door burgemeester Verwilst, schepen Bossuyt en mezelf. Dan gaan we over tot de huldiging van onze vlaggendrager, André Hollevoet en de aanstelling van zijn opvolger Antal Soete. Na de receptie volgt de feestelijke optocht naar de Goethalsplaats met de bloemenlegging aan het monument.”

“Om 11 uur is er een eucharistieviering in de Sint- Amanduskerk, opgeluisterd door het koor Crescendo. Na de mis wordt het Te Deum gezongen naar aanleiding van het Koningsfeest op 15 november.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier