Herdenking vliegtuigramp Aarsele van 50 jaar geleden

© TM
Redactie KW

In Aarsele werd zaterdag 2 oktober de vliegtuigramp herdacht die vijftig jaar eerder het leven kostte aan 63 mensen. Een halve eeuw later werd een herdenkingstocht gehouden en onthulde het stadsbestuur in het centrum van de deelgemeente een monument ter nagedachtenis van de crash.

Onder leiding van (oud)-leden van het brandweerkorps en de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele werd van aan de brandweerkazerne gewandeld tot aan de begraafplaats. Daar werd, ongeveer op het tijdstip dat het vliegtuig vijftig jaar eerder neerstortte, een stiltemoment gehouden, waarna voor elk slachtoffer een roos bij het grafmonument gelegd werd. Ook de volksliederen van de nationaliteiten van de slachtoffers werd gespeeld.

Van daaruit ging het richting de Sint-Martinuskerk, waar burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) in de schaduw van de kerk ‘De Vallende Vlieger’ onthulde, een kunstwerk geschonken door Aarselenaar Boudewijn Callewaert ter nagedachtenis van de crash. Na de onthulling van het kunstwerk werd koers gezet richting het Oud-Gemeentehuis. Stadsarchivaris Hannes Vanhauwaert opende er de tentoonstelling die het verhaal vertelt van de vliegtuigramp.

(TM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier