Herdenking Senne Bogaert in Heule: “We zullen Senne nooit vergeten”

Op Sinterklaasdag herdenken familie, kennissen en vrienden Senne ‘Sensej’ Bogaert. De 20-jarige jongeman verloor in 2015 het leven bij een verkeersongeval met zijn fiets op het kruispunt van de Ringlaan (R8) met de Mellestraat in Heule. Zijn ouders stonden de organen van Senne af. “Zo heeft onze Sensej andere levens gered “vindt moeder Martine Vanooteghem (58).

Herdenking Senne. © KDS

Peace, love en dreadlocks

De herdenking was op een boerderij midden in de Heulse velden. In de herdenkingsruimte kreeg je een Sennej gevoel. Senne’s passie voor reggae en zijn levensmotto ‘Peace, love en dreadlocks’ kon je in alles terugvinden. Dit in de film, de foto’s en de versnaperingen in reggaekleuren. Ook zijn gekende smoothies waren er. “Senne maakte iedere dag zijn eigen smoothies“, zegt Moeder Martine. “Allemaal specialletjes. Op school was hij ook gekend als Sennej Smoothie.” “Senne was (en blijft) mijn beste vriend”, vertelt Aaron Oosthuyse (23). “Ik mis hem nog altijd. Eerlijk, altijd vrolijk en optimistisch. Hij had een luisterend oor en er stond er wanneer je hem nodig had. We reisden samen. Voor mij is Senne onvervangbaar.” De herinnering aan Senne blijft. “Ik ben zeker dat Senne nu apetrots zou zijn”, aldus de moeder.

Brief gaat viraal op facebook

Zondagavond voor de herdenking schreef moeder Martine Vanooteghem een tekst om haar gevoelens de vrije loop te geven. “Mijn gevoelens neerpennen doet me goed. De dag erna postte ik deze op mijn facebook pagina.” De brief werd al 30.000 keer gedeeld en Martine kreeg de voorbije dagen al meer dan 9.000 berichtjes. “Echt hartverwarmend. Het doet deugd van zoveel reactie te krijgen. Het is ongelofelijk hoeveel kracht dat facebook heeft.” , aldus Martine. “Ik ben iedereen oprecht dankbaar maar ik kan onmogelijk alle reacties lezen.”

Misschien zit er een ontvanger tussen. Het is niet mijn bedoeling van de ontvanger te kennen. Toch hoop ik dat een ontvanger ontdekt dat het orgaan van mijn zoon komt.” Martine kreeg 2 jaar na het overlijden van Senne via het ziekenhuis een anonieme bedankingsbrief van een ontvanger die verder door het leven gaat met de alvleesklier en dunne darm van Senne. “Zo’n brief krijgen was bijzonder! Het was gelijk ik post kreeg van mijn zoon als hij op kamp was. De dankbaarheid die in deze brief stond beschreven gaf me een ontzettend goed gevoel”, vertelt Martine. Ze had wel gedacht van nog brieven te krijgen maar helaas bleef het bij die ene.

(CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.