Al jaren organiseert het Memorial Museum Passchendaele 1917, in samenwerking met de vrijwilligers van het GPS1917 en de gemeente, een plechtigheid op CWGC Buttes New British Cemetery en CWGC Tyne Cot Cemetery. Het is een plechtigheid die jaarlijks door veel mensen wordt bijgewoond. Op 25 april 1915 begon de Eerste Wereldoorlog voor het 'Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC) met de landing op het Turkse schiereiland Gallipoli.

"Elk jaar herdenken we op ANZAC Day de duizenden Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten, die naar het Westelijk front trokken om te vechten voor onze vrijheid en democratie. Hoewel de plechtigheden dit jaar niet kunnen doorgaan, zullen we hen die dag toch in gedachten herdenken. We zullen niet alleen stilstaan bij het belang van de herdenking, maar ook bij de banden tussen onze landen. In de afgelopen jaren transformeerde onze boodschap van tragedie naar één van hoop, solidariteit en blijvende vriendschap", aldus burgemeester Dirk Sioen.

(NVZ)

Al jaren organiseert het Memorial Museum Passchendaele 1917, in samenwerking met de vrijwilligers van het GPS1917 en de gemeente, een plechtigheid op CWGC Buttes New British Cemetery en CWGC Tyne Cot Cemetery. Het is een plechtigheid die jaarlijks door veel mensen wordt bijgewoond. Op 25 april 1915 begon de Eerste Wereldoorlog voor het 'Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC) met de landing op het Turkse schiereiland Gallipoli."Elk jaar herdenken we op ANZAC Day de duizenden Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten, die naar het Westelijk front trokken om te vechten voor onze vrijheid en democratie. Hoewel de plechtigheden dit jaar niet kunnen doorgaan, zullen we hen die dag toch in gedachten herdenken. We zullen niet alleen stilstaan bij het belang van de herdenking, maar ook bij de banden tussen onze landen. In de afgelopen jaren transformeerde onze boodschap van tragedie naar één van hoop, solidariteit en blijvende vriendschap", aldus burgemeester Dirk Sioen.(NVZ)