Herbert Verhaeghe gaat vanaf donderdag terug aan de slag bij Radio 2, West-Vlaanderen in Kortrijk

Goed nieuws voor zanger en radiopresentator Herbert Verhaeghe uit Kuurne. Sinds vorige week donderdag zat hij, samen met zijn gezin, in quarantaine nadat één van de kinderen positief was getest op Covid-19. Maandag jl. werden de andere gezinsleden getest en niemand was positief. Herbert kan vanaf donderdag terug de woning verlaten.

Herbert mag de quarantaine verlaten. © PADI/Daniël

“Maandag rond 11 uur ondergingen we een test. Maandagavond vernamen we al de uitslag. Toen we het goede nieuws te horen kregen, deden we toch een vreugdedans. Aan ons kind dat besmet raakte, werd gevraagd om het rustig aan te doen en in quarantaine te blijven tot maandag”, laat Herbert weten. “Alles op z’n tijd, maar het einde van de tunnel is in zicht. Wat ik in die voorbije dagen heb geleerd ? Iets wat ik al wist, maar op zo’n momenten voel je het meer dan ooit aan. We hebben een straf gezin. Iedereen heeft z’n best gedaan om die moeilijke periode te overbruggen. En heel wat familieleden, vrienden en collega’s lieten hun hart zien : prachtig ! Persoonlijk heb ik geleerd hoe ik een radio-uitzending vanuit m’n bureau maak. Heel intensief, maar toch leuk om te doen. Vanaf donderdag presenteer ik weer vanuit de Radio 2-studio in Kortrijk.”

Herbert kijkt ook al vooruit. “Ik zal blijven plannen maken, ook al weet ik dat er plannen in het water zullen vallen. Tijdens de quarantaine mocht ik normaal voor Radio 2 Nationaal, samen met m’n pianist Sven Van Den Wyngaert live mijn nieuwe single brengen in het programma “BeneBene” van Vanessa Vanhove. Hiervoor is vandaag een nieuwe datum bepaald : op 19 november om 18 uur. Ik ben er zeker van dat door deze tweede golf organisatoren nog meer aandacht zullen hebben voor een veilig verloop van hun evenement. Dus ja… ik sta te popelen om weer op te treden. Nu… met m’n nieuwe single ‘Zonder jou (een verloren man)’ en binnenkort met m’n kerst-cd “verWONDERd”. Meer dan ooit zal de muziek van heel wat Vlaamse artiesten, de eenzaamheid bij velen doorbreken. Het virus heeft géén vat op onze cd’s”, benadrukt Herbert. “De fans kijken uit naar een knuffel, een foto dicht bij elkaar, een praatje… Maar ze hebben zovéél begrip dat dit voor een tijd niet kan. Ooit halen we dat allemaal in. Zeker weten !” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.