Heraanleg ‘t Zand in Brugge kost bijna 3 miljoen euro meer dan voorzien

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De heraanleg van ‘t Zand in Brugge heeft in totaal 16 miljoen euro gekost. Dat is bijna 3 miljoen euro meer dan aanvankelijk geraamd.

Tijdens de Brugse gemeenteraad dinsdagavond hekelde oppositieraadslid Geert Van Tieghem (N-VA) de meerkost voor ‘t Zand. Aanleiding was de derde verrekening: “Er zit iets grondig fout bij de opvolging van dit dossier. Sommige meerwerken werden niet eens gevraagd door de stad. En het resultaat oogt pover: er is nog altijd waterinsijpeling in de ondergrondse parking, de voegvulling vertoont gebreken. In het belang van de stadsfinanciën mag dit niet herhaald worden!”

Raadslid Stefaan Sintobin (VB) voegde er nog aan toe: “We hebben nu een troosteloze vlakte. Wat zal het stadsbestuur hieraan doen?”

Volgens financiënschepen Mercedes Van voclem was de heraanleg oorsponkelijk gegund voor 13,3 miljoen euro : “De uiteindelijke kostprijs is verhoogd tot 16 miljoen euro. Een bloementapijt plaatsen gaat niet, want ‘t Zand is in eerste instantie een evenementenplein.”

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) denkt samen met de plaatselijke middenstand aan makkelijk verplaatsbare, lichte constructies om ‘t Zand op te fleuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier