Nu de werken aan het nieuwe onderkomen van jeugdhuis Jakkedoe, vlak naast de lagere school, in de laatste rechte lijn zitten, is de (her)aanleg van de gezamenlijke parking begonnen. "De oude en kapotgereden parking van de school wordt uitgebroken, de haag tussen de twee percelen wordt weggenomen en de grond voor het jeugdhuis krijgt dezelfde bovenlaag als de nieuwe parking", vertelt Jo Neirynck, schepen van Jeugd (CD&V).

"Om de verkeersveiligheid in de vernieuwde schoolomgeving te vergroten, zullen de parkeerplekken afgescheiden worden van de strook voor de zwakke weggebruikers. Dat gebeurt zelfs fysiek: er zal een haag komen tussen het parkeergedeelte en het fiets- en wandelpad, dat start aan het jeugdhuis en langs de voorkant van de school doorloopt tot aan voetbalclub KWS Desselgem", aldus Jo Neirynck. Het stadsbestuur streeft ernaar om de werken af te hebben na de herfstvakantie.

(PNW)

Nu de werken aan het nieuwe onderkomen van jeugdhuis Jakkedoe, vlak naast de lagere school, in de laatste rechte lijn zitten, is de (her)aanleg van de gezamenlijke parking begonnen. "De oude en kapotgereden parking van de school wordt uitgebroken, de haag tussen de twee percelen wordt weggenomen en de grond voor het jeugdhuis krijgt dezelfde bovenlaag als de nieuwe parking", vertelt Jo Neirynck, schepen van Jeugd (CD&V)."Om de verkeersveiligheid in de vernieuwde schoolomgeving te vergroten, zullen de parkeerplekken afgescheiden worden van de strook voor de zwakke weggebruikers. Dat gebeurt zelfs fysiek: er zal een haag komen tussen het parkeergedeelte en het fiets- en wandelpad, dat start aan het jeugdhuis en langs de voorkant van de school doorloopt tot aan voetbalclub KWS Desselgem", aldus Jo Neirynck. Het stadsbestuur streeft ernaar om de werken af te hebben na de herfstvakantie. (PNW)