Heraanleg Duindistellaan van start in Blankenberge

© WK
Redactie KW

Maandag 11 mei gaat in Blankenberge de heraanleg van de Duindistellaan en omliggende straten van start. Zowel de bovenbouw als de nutsvoorzieningen worden vernieuwd

“De heraanleg zal voor een kwalitatieve opwaardering van de omgeving zorgen. Onder andere de voetpaden waren dringend aan vernieuwing toe en ook de openbare verlichting wordt vernieuwd”, zegt schepen van Openbare Werken Sandy Buysschaert (CD&V).

Het rioolstelsel wordt gescheiden. Ondanks de onvoorziene omstandigheden door de coronacrisis, liepen de geplande werken volgens de schepen weinig vertraging op. “We zullen de timing die gecommuniceerd werd op de infovergadering, relatief goed kunnen aanhouden. Om de hinder voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken, worden de werken opgesplitst in verschillende fases. Op het einde van iedere fase zal er gewerkt worden met ‘minder hinder’-steenslag. Ook de plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers is voorzien. Omwonenden zullen dus op elk moment van de dag hun afval kwijt kunnen”, klinkt het. De heraanleg van de bovenbouw en definitieve afwerking van de straat gaat van start rond half september en volgt het traject van de rioleringswerken. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier