Henri Horriestraat in Roeselare wordt een winkelwandelstraat

Het is de bedoeling om van de Henri Horriestraat een aangename winkelwandelstraat te maken. (GF)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vanaf maandag starten er werken in de Henri Horriestraat in Roeselare. Bedoeling is om er nog voor de Batjes een winkelwandelstraat van te maken.

Binnen het Kernplan is het een van de ambities om van Roeselare het fijnste winkelwandelcentrum van Vlaanderen te maken. Een onderdeel daarvan was de aanleg van bredere terrassen rond de Grote Markt om van het plein meer dan ooit een rustpunt te maken. Ondertussen gaan die werken een finale fase in, normaal zou alle overlast tegen 15 april opgelost moeten zijn.

Ruime terrassen

Een ander onderdeel is het creëren van bredere winkelwandelpaden. Een van de centrumstraten die een opknapbeurt krijgt, is de Henri Horriestraat. De werken hiervoor beginnen op maandag 4 april en zouden tegen de Batjes afgelopen moeten zijn. Concreet komen er ruimere terrassen, brede en comfortabele voetpaden en meer groen in de straat.

In een eerste fase wordt de straat vanaf de Ooststraat tot aan de inrit van de parking De Munt opnieuw ingericht. De nutswerken en de wegeniswerken duren tot ongeveer 17 juni. Voor de uitvoering van de werken zal de straat afgesloten zijn voor alle verkeer. De parking blijft wel steeds bereikbaar en toegankelijk vanuit de Sint-Amandsstraat.

Tegen de Batjes zou de straat omgetoverd moeten zijn in een aangename winkelwandelstraat.

(TD)