Henri en Maria, allebei 101 (!), krijgen eerste vaccinatiespuit in Izegem

© (Foto Frank)
© (Foto Frank)
Philippe Verhaest

Een heugelijk moment in het vaccinatiecentrum in zaal ISO in Izegem: Henri Desmet en Maria Verschatse, allebei 101 jaar oud, mochten hun eerste Covid-19-spuit ontvangen. En dat deed de kranige oudjes zichtbaar goed. “We hebben ons nog nooit zo kloek gevoeld!”

Ook in het vaccinatiecentrum van de inwoners van Izegem, Ingelmunster, Lendelede en Ledegem worden sinds begin deze week de 85-plussers gevaccineerd. Donderdagochtend was het de beurt aan de twee oudste Izegemnaren die in zaal ISO hun prikjes moeten krijgen.

Henri Desmet en Maria Verschatse hebben allebei 101 lentes op hun teller, maar blaken van gezondheid en wonen nog allebei thuis. De eerste spuit deed hen zichtbaar goed. “Ik ben echt content”, glundert Henri, die nog thuis in de Wallemotestraat woont. De voormalige schoenmaker werd door zijn dochter Hedwige vergezeld en is maar wat blij dat de eerste inenting een feit is. “Ik voel mij nu al beter”, grapt hij. “Hopelijk volgt de tweede prik snel, dan kunnen we ons oude leven weer opnemen. Ik kijk er vooral naar uit om mijn vier kleinkinderen en acht achterkleinkinderen weer in de armen te kunnen sluiten. En ook mijn twee dochters Hedwige en Krista zullen dan een stevige knuffel krijgen, want zij staan altijd voor me klaar.”

Maria Verschatse woont net als Henri nog zelfstandig – in haar stekje langs de Krekelmotestraat – maar gaat overdag naar ‘t Dischveld. “Ik heb me nog nooit zo kloek gevoeld”, glimlacht ze. “Pijn deed het trouwens niet. Ik heb amper beseft dat er een spuit gezet werd. Het vaccinatiecentrum is trouwens zeer goed georganiseerd. Chapeau.”

Zowel Henri en Maria kregen uit handen van burgemeester Bert Maertens (N-VA) en schepen van Welzijn Ann Van Essche (CD&V) nog een ruiker bloemen mee naar huis.

De vaccinatiecampagne in zaal ISO zit ondertussen mooi op schema, benadrukt Ann Van Essche. “Al zien we dat we ongeveer toch een tiental procent mensen hebben die het vaccin weigeren, door de hele heisa rond AstraZeneca. Terwijl er niks is om bang voor te zijn. Met die overschotten vaccineren we mensen uit de prioritaire categorieën die ons door de Vlaamse overheid aangereikt werden, maar wij zouden graag ook kleuterleid(st)ers en mensen uit de kinderopvangsector al vaccineren. Zo houden we die twee vitale werelden ook draaiende.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier