"Geen zaalfeest meer vanavond, maar nog wat traiteurdienst in de voormiddag", vertelt hij. "Ik zal op de eerste dag van het jaar eens wakker mogen worden zonder de zorgen voor de keuk...

"Geen zaalfeest meer vanavond, maar nog wat traiteurdienst in de voormiddag", vertelt hij. "Ik zal op de eerste dag van het jaar eens wakker mogen worden zonder de zorgen voor de keuken en de zaal. Het is mijn laatste dag in de keuken."Henkie kwam in 1994 naar het Lindenhof en bouwde het geheel van restaurant, feestzalen en eetcafé uit. "Ik kon altijd op mijn vader rekenen, tot hij vijf jaar geleden ziek werd. Ik moest dan eigenlijk bijna steeds ter plaatse zijn en dat weegt. Ook een ongeval speelde mij parten."Wat hij het liefst deed? "Koken, alles voor de keuken en de zalen plannen, aankopen verrichten en organiseren. Ik moest de laatste jaren ook 's nachts in de zaal blijven. Dat was lastig en voor mij minder aangenaam."En wat nu? "Eerst de nieuwe bestemming van het complex rondkrijgen", zegt hij. Daarna zal ik mijn vriend helpen bij het opstarten van een restaurant in Frankrijk. Dan zien we wel."(MV)