Henk Wekking traint nog steeds in het Vaubanstadion: “Beetje bij beetje wordt het een moderne sportsite”

Henk Wekking in het Vaubanstadion waar hij al veel kilometers afmaalde en waar hij trots op is.© (Foto WO)
Henk Wekking in het Vaubanstadion waar hij al veel kilometers afmaalde en waar hij trots op is.© (Foto WO)
Redactie KW

Elke week laten we een BGM (Bekende Groot Menenaar) of ex-Menenaar aan het woord over zijn of haar lievelingsplekje in de stad. Het kan een plaats zijn waar hij/zij tot rust komt, graag vertoeft, eet, sport of shopt. Deze week neemt gewezen Menenaar Henk Wekking ons mee naar het Vaubanstadion in Menen.

Henk Wekking is hoofd van en logistiek verantwoordelijke van het vaccinatiecentrum, directeur van het AGB ( Autonoom Gemeentebedrijf, red .) en manager van zwembad ‘t Badhuis.

“Het Vaubanstadion is de plaats waar ik veel, heel veel gelopen heb als training. Toen we met de stad de nieuwe piste en het kunstgras aanlegden op het voetbalveld was ik heel trots op deze locatie. Ik ben blij te zien dat sindsdien veel meer sporters gebruik maken van de infrastructuur die het Vaubanstadion nu te bieden heeft.”

“Ook ik blijf er gebruik van maken, ik heb inmiddels drie marathons gelopen en als voorbereiding op deze uitputtingsslag ga ik ook nu vaak langs om op de piste te lopen. Een piste die zacht aanvoelt bij het lopen, met een juiste afstand en daarbij een goede verlichting waardoor men er ook tijdens winteravonden probleemloos de trainingen kan afwerken.”

Elkaar aanmoedigen

“Vaak loop ik er samen met anderen en dat is positief omdat men dan in moeilijke momenten elkaar kan aanmoedigen om niet op te geven.”

“Ook de voetbalclubs en de atletiekclub voelen zich hier gelukkig en door de vernieuwing hebben beiden hun ledenaantal zien stijgen. Beetje bij beetje streven we ernaar om er een moderne omnisportsite van te maken, zo zijn we nu bezig met het plaatsen van extra kleedkamers.”

“Niet alleen sportclubs of sporters maken gebruik van deze sportsite. Tijdens de dag komen ook scholen hier naartoe. Het markeert de polyvalentie van de infrastructuren waar we naartoe streven en dat ik als directeur van het AGB daar ook mijn steentje toe heb bijgedragen, stemt me gelukkig.”

BK halve triatlon

“In al mijn enthousiasme rijpte ook een idee en vorig jaar zette ik mijn idee om in een plan dat erin bestond om de afscheidstriatlon van Frederik Van Lierde te organiseren in Menen. Samen met Frederik, zijn broers, Ruben Vandevoorde en met de hulp van heel wat enthousiaste medewerkers, de stad en politie konden we Frederik en 450 andere triatleten een mooie en geslaagde afscheidswedstrijd aanbieden. De sportsite Vauban was daarbij het centrale punt met de aankomst, wisselzone en secretariaat.”

“Het idee krijgt nu ook nog een vervolg. Dit jaar gaan we nog een stapje verder, op 22 augustus organiseren we het BK halve triatlon, weer met mijn lievelingsplekje als centraal punt van het gebeuren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.