Henk Schapman opent Frituur Ledda in de Ieperstraat in Hooglede

Redactie KW

Op maandag 2 november opent Henk Schapman (50) de deuren van Frituur Ledda in de Ieperstraat.

Henk, afkomstig uit Merkem, is getrouwd met Joko Bostoen (40). Ze hebben twee kinderen: Laura (14) en Nell (12). Hij was werkzaam bij Autoglass Clinic, maar jaagt nu eindelijk zijn grote droom na door zijn eigen frituur uit te baten. “Het is iets waar ik al een tijdje mee bezig ben”, aldus Henk. “Het is een leuk concept en het is fijn om voor jezelf te werken. We bieden de klassieke frituurgerechten aan, maar ook vol-au-vent, stoofvlees, vispannetje en spaghetti. Er is ook puree te verkrijgen.”

Met Frituur Ledda koos Henk voor een originele naam, maar er zit een verhaal achter. “Ik wou niet voor de vaste clichés kiezen op gebied van naamgeving, dus koos ik voor Ledda. Dat is eigenlijk de oorspronkelijke naam voor Hooglede en betekent weg of passage op een steile helling. In de Ieperstraat passeren er natuurlijk heel veel auto’s.”

Het huidige pand was vroeger ook al een frituur, maar stond bijna vier jaar leeg. “Ik was al een tijdje aan het uitkijken naar een ideale locatie en sinds maart zijn er gesprekken geweest met de eigenaar. Inmiddels deed ik zelf al wat ervaring op in een frituur in Ieper en ik ben ook bezig met een cursus te volgen. Door de coronamaatregelen zal het aanvankelijk enkel zijn om mee te nemen. In normale omstandigheden zijn er 24 zitplaatsen voorzien. Het is geen ideale openingsperiode, maar aangezien de restaurants gesloten zijn, zullen de mensen misschien sneller frietjes van de frituur halen.” (JT)

Frituur Ledda is elke dag open, behalve op donderdag, telkens van 11 tot 14 uur en van 17.30 tot 22 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.