Henk en Nathalie uit Heule verzamelen kleren voor vluchtelingen

Inzamelactie in De Warande (foto Kurt De Schuytener)©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Inzamelactie in De Warande (foto Kurt De Schuytener)©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Redactie KW

Het grote gezin van Henk Vandeginste en Nathalie Pinoy hield tijdens de Warmste week een inzamelactie om de vluchtelingen in Frankrijk te helpen. “We kunnen onmogelijk deze mensen in de kou laten staan”, zegt Henk.

Het idee komt van Ayran, de jongste zoon. Na een kort overleg in de familie WhatsAppgroep besloot het gezin om een inzamelactie te doen van warme kledij, dekens, tenten en zeilen, ten voordele van vluchtelingen, die nog steeds onder de blote hemel de koude, natte winterperiode moeten trotseren. De andere gezinsleden zetten mee hun schouders onder deze familie-actie.

Zo kwamen veel sympathisanten uit het netwerk van de familie warme winterkledij, dekens, slaapzakken en tenten binnenbrengen. Talrijke verenigingen zetten spontane inzamelacties op, met een verbluffend eindresultaat tot gevolg. “De toestroom overtreft onze verwachtingen”, zegt Henk Vandeginste.

“De Franse politie vernietigt moedwillig al de bezittingen van de vluchtelingen”, zegt Mike Van Acoleyen, woordvoerder van vzw Belgium Aid.

Nu de enige oplossing

“Door de gebrekkige hulp van de Franse overheid zijn we genoodzaakt om de vluchtelingen bij te staan. Het is niet onze bedoeling om kampen in leven te houden. Maar op dit ogenblik is deze manier van ondersteunen de enige oplossing. Gelukkig zijn er gezinnen met het hart op de juiste plaats die zich hiervoor inzetten.”

Wie voor ‘De Warmste Week-actie Familie Vandeginste-Pinoy ’ alsnog goederen wil brengen, neemt best contact op met Henk Vandeginste: 0473 86 28 51. (CH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier