Henk De Gheldere wint Persprijs in Roeselare voor Lana Verkest en Alexander Verduyn

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vrijdagavond werd in Koers de Roeselaarse Persprijs uitgereikt aan Henk De Gheldere. Hij haalde het voor Alexander Verduyn en Lana Verkest.

De uitreiking van de Roeselaarse Persprijs, in een organisatie van Perskring Roeselare, vond passend plaats in de zaal der wereldkampioenen van Koers. Drie kandidaten maakten kans om met de prijs naar huis te gaan: Alexander Verduyn (redder KSVR Jeugd), Lana Verkest (beloftevolle danseres, TikTok-krak) en Henk De Gheldere (Viva Verne, Jeanien, Bar Giraf) maakten kans op de prijs. Uiteindelijk kreeg Henk De Gheldere het hoogst aantal stemmen achter zijn naam.

Henk toonde zich als horecaman bijzonder creatief in coronatijd. Hij bracht cocktails aan huis, startte met het unieke concept van Jeanien en hij bracht wat meer leven aan het De Coninckplein met de Lange Giraf en recent de uitbating van Lokaal. Hij mocht een uniek kunstwerk door André Vandecandelaere in ontvangst nemen.

De Roeselaarse Persprijs wordt traditioneel uitgereikt aan een stadsgenoot die zich het afgelopen jaar verdienstelijk gemaakt heeft. Vorig jaar ging de prijs naar Ingel Demedts voor de strijd tegen corona. De uitreiking was er nog eentje met de nodige beperkingen. Volgend jaar hopen ze alvast opnieuw een uitreiking in volle vorm te kunnen organiseren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.