Hendrik Dierendonck vindt geen winkelverkopers aan de kust, wel in Veurne en Kortrijk

Hendrik Dierendonck in zijn atelier. © MVO
Redactie KW

Om extra personeel te vinden, organiseerde Hendrik Dierendonck een jobdag. De opkomst was behoorlijk, maar voor de winkels aan de kust meldde niemand zich.

Hendrik had graag meer mensen zien opdagen voor de openstaande vacatures, maar klinkt toch positief…

“Vooral de administratieve functies zijn in trek”, verduidelijkt Hendrik. “Er kwamen in totaal 24 mensen voor de vestigingen in Koksijde, Veurne en Kortrijk.”

“Voor Kortrijk zochten we verkopers en er kwam zich een drietal mensen aanbieden. Het waren werknemers uit de horeca- of eventwereld die naar zekerheid zoeken. In Veurne meldden zich 3 mensen aan voor de productie, 1 slager en 8 dames voor administratie/verkoop. Voor onze winkels stelde niemand zich kandidaat.”

“De winkels aan de kust vormen voor ons een enorm probleem, nochtans hebben wij de laatste jaren zwaar geïnvesteerd in flexibiliteit en wisselend weekendwerk. Toch blijft dit een grote uitdaging voor vele mensen. We stellen vast dat de afstand naar de kust voor sommigen groot is. Onze grootste bekommernis gaat vandaag uit naar mensen voor de verkoop. Onze winkels zijn ons visitekaartjes en daar hoort goeie service bij. Wij leiden mensen op, ook als ze helemaal geen ervaring hebben.” (MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier